Actualitate

Unu din opt elevi a avut restanță la pretestări

Potrivit şefului direcţiei, Alexandru Ciuvaga, în clasele X-XI din numărul total de 1.013 elevi, 132 au restanţe. Situaţia nu este mai bună nici în clasele XII care la vară vor susţine examenul de bacalaureat: dintre 558 de elevi, 34 au restanţe la unele din cele trei obiecte susţinute.

În două licee din raion – „Elada” din Măcăreşti şi „Al. Puşkin” din Ungheni – mai mulţi elevi au picat examenul la biologie. „Asta demonstrează că admiterea în instituţii a fost necalitativă. Totodată din aceste considerente înţelegem că soarta liceelor săteşti, de exemplu, poate fi pecetluită”, consideră Alexandru Ciuvaga.

Pe de altă parte, directorul-adjunct de la LT „Al. Puşkin”, Ina Toma, crede că nereuşita celor opt elevi care au obţinut note negative la testul de biologie se datorează mai multor factori, dar şi pentru că a fost schimbată modalitatea de testare: „Anii precedenţi testele erau formulate de profesorii din instituţii, acum însă au fost întocmite de specialiştii de la DRÎTS”. Directoarea menţionează că elevii restanţieri la biologie deja s-au reabilitat la sesiunea repetată, obţinând rezultate mult mai bune: „În vacanţa de iarnă ei au beneficiat de ore suplimentare şi acum liceul nostru este unicul în raion, elevii căruia nu au restanţe la biologie”.

Conform regulamentului, cei care au picat examenul în sesiunea de bază au posibilitatea, în decurs de o lună, să-l mai susţină o dată. În cazul când şi la sesiunea repetată obţin note negative, au dreptul până la sfârşitul anului să mai susţină o dată, aceasta fiindu-le şi ultima şansă de reabilitare. Dacă şi la cea din urmă încercare nu obţin note pozitive, nu vor fi promovaţi în anul următor de studii.

Sursa: Unghiul.info
Autor: Oxana Diaconu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *