CSI / RusiaRăzboiUcraina

Unul dintre cei mai importanți comandanți ruși, lichidat în Ucraina. Neghiobia tactică a Kremlinului i-a pulverizat brigada de elită

Ofițerul care conducea una dintre formațiunile militare de elită ale armatei ruse – colonelul Andrei Kondrashkin, comandantul de brigadă al Brigăzii 31 de asalt aerian, a fost lichidat în Ucraina.

Evenimentul a fost raportat de Alexander Khodakovski, șeful pro-rus al Batalionului Vostok din autodeclarata Republică Populară Donețk.

Brigada 31 de asalt aerian este una de elită a armatei ruse. A luat parte la toate bătăliile majore ale războiului din Ucraina, începând cu primele ore ale invaziei pe scară largă -aterizarea pe aeroportul Gostomel, de la periferia Kievului.

Recent, Brigada 31 a fost trimisă în apropiere de Bahmut pentru a salva o altă formațiune de elită a armatei ruse – Brigada 72 motorizată pușcași. Ordinele Kremlinului sunt ca nicio unitate militară să nu se retragă în zona Bahmutului, în ciuda dotărilor precare și a dezavantajului tactic actual.

Kondrashkin ar fi trebuit teoretic să salveze de la capturare rămășițele brigăzii 72, nimicite la sud de satul Andreevka de către Brigada a 3-a de asalt a armatei ucrainene. Cu toate acestea, Kondrashkin nu a reușit să îndeplinească ordinul; o serie de puncte forte ale Brigăzii 31 de asalt aerian au fost complet distruse, iar avioanele de atac ucrainene au pătruns în sat prin sectorul de apărare al lui Kondrashkin.

Circumstanțele exacte în care Kondrashkin a fost lichidat în timpul bătăliilor purtate în ultimele zile sunt încă necunoscute, arată pagina de Twitter OSINT (Uri).

Pe de altă parte, lichidarea comandantului uneia dintre formațiunile de atac rusești este o realizare importante. În luptele pentru Andreevka, un număr mare de ofițeri comandanți ai brigăzilor ruse 31, 57, 72, 85 au fost uciși, arată mai multe rapoarte.

Soldații ruși din unitățile aeropurtate, teoretic cele de elită ale armatei Kremlinului, sunt folosiți în ultimele săptămâni pentru a întări diverse unități decimate pe frontul din Ucraina. Faptul este de natură să nemulțumească, cred serviciile britanice de informații, ofițeri superiori din structurile militare ale Rusiei.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *