Social

Unul dintre tinerii reținuți după omorul fetiței de 7ani, la Recea, eliberat. Ce spune șefu IGP

Unul dintre cei doi frați reținuți după omorul copilei în vârstă de 7 ani de la Recea, raionul Râșcani, a fost eliberat. Informația a fost confirmată pentru IPN de către șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu.

Este vorba despre fratele mai mare, care s-a dovedit că nu era pe loc în momentul comiterii crimei.

De asemenea, Viorel Cernăuțeanu a menționat că oamenii legii au întreprins acțiunile necesare pentru a identifica persoanele implicate în comiterea crimei.

Menționăm că inițial au fost reținuți doi frați, de 21 și 33 de ani. După unele cercetări, audieri, dar și examinarea imaginilor video de pe camerele de supraveghere s-a stabilit că fratele mai mare se afla în alt loc în momentul comiterii omorului. Preliminar s-a stabilit că nici nu a cunoscut despre cele întâmplate, potrivit sursei citate.

Șeful IGP a mai precizat că urmează să fie efectuate mai multe expertize, inclusiv cea psihiatrică în privința fratelui mai mic. Acesta rămâne în detenție, procurorii urmând să ceară mandat de arest pe numele lui.

Și primarul localității, Valerii Ghelan, a declarat că cei doi frați sunt dintr-o familie completă, în care au crescut patru copii. Părinții sunt peste hotare, la fel ca și cele două surori ale tinerilor. Ultimii, de asemenea, mergeau la muncă peste hotare, dar au revenit acasă în această vară. Deși locuiește pe aceeași stradă cu suspectul, primarul sune că nu l-a prea văzut.

Primăria examinează posibilitatea să acorde ajutor familiei fetei. De asemenea, mai mulți localnici deja s-au oferit să acopere unele cheltuieli pentru funeralii.

Vă amintim că minora de 7 ani din satul Recea, raionul Rîșcani, a dispărut luni, 7 august, fără urmă. Pe parcursul nopții, polițiștii din nordul țării, împreună cu colegii de la frontieră, au desfășurat și acțiuni intense de localizare a copilei, folosind toate mijloacele disponibile, inclusiv drone și câini de serviciu.

Ulterior, din păcate, fetița a fost găsită decedată într-o casă părăsită.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *