Social

UPDATE: Au sărit de la etajul doi şi au fugit de la un gimnaziu-internat

UPDATE 10:55 Copiii fac parte dintr-o familie vulnerabilă care locuieşte în satul Bulboaca, raionul Anenii-Noi. Ion Corovai, directorul gimnaziului-internat din Cinişeuţi, ne-a spus că fraţii au fost aduşi la gimnaziu pe 18 octombrie 2011. "După ce au plecat în vacanţa de iarnă, nu i-am mai putut aduce înapoi. Săptămâna trecută însă, cei doi au fost aduşi de asistentul social de la poliţia din Anenii-Noi. De atunci au încercat de vreo două ori să fugă", a afirmat directorul. "Ieri dimineaţă, la ora cinci, profitând de faptul că sora medicală era ocupată cu alţi copii, ei au furat un telefon mobil, au ieşit prin geamul unei clase şi au sărit pe un acoperiş improvizat. Au plecat cu microbizul de rută care mergea spre Chişinău", a adăugat Ion Corovai. "Când am observat că nu-s, am sunat la şoferul microbuzului şi am aflat că minorii sunt acolo. L-am rugat să-i reţină până vine poliţia", a mai spus directorul. Potrivit lui, fetiţa a spus medicilor că are picioarele rupte. "N-au nicio traumă, doar câteva contuzii de la săritură. Mama lor a făcut scandal şi la spital, iar medicii nu i-au dat copiii. Mi-au spus însă, că, în afară de păduchi, nu au ce trata. Băiatul a încercat să fugă şi de la spital", a conchis Ion Corovai. 

UPDATE 10:25
: Purtătorul de cuvânt al Comisariatului General de Poliţie, Adrian Jovmir, a declarat pentru TIMPUL că, minorii au fugit de la Centrul de plasament pentru copii din satul Cinişeuţi. "Administraţia centrului a alertat poliţia şi minorii au fost prinşi la gară", a spus A. Jovmir.

[10:00] Copiii au fost găsiţi de poliţie la gara din Chişinău. Minorii au sărit prin fereastra de la etajul doi al Centrului pentru copii. Potrivit medicilor, fetiţa de 11 ani a suferit o fractură de femur şi o contuzie a organelor interne, iar băiatul de 13 ani – o fractură închisă a oaselor calcanee, traumă ce se vindecă foarte greu. După consultaţiile medicale de rigoare, pacienţii au fost transportaţi la Spitalul „Valentin Ignatenco” pentru investigaţii şi tratament.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *