Ultima oră

UPDATE: Cozi kilometrice la vama Albiţa

"Controlul vamal durează pentru că a crescut fluxul de maşini în Vama Albiţa. Nu ne putem permite să facem un control superficial, deoarece vameşii au descoperit ţigări şi ieri şi azi, în special în pachetele neînsoţite, venite din R. Moldova", ne-a spus Liana Barbu. Purtătorul de cuvânt a dat asigurări că, pentru a fluidiza traficul, au fost aranjate piste speciale, iar colaboratorii vamali au fost mobilizaţi.   


Sursa: Serviciul Vamal

[UPDATE 10:30]
 Purtătorul de cuvânt al Serviciului Vamal, Alina Şargu, a declarat că în vama Sculeni nu sunt cozi. "Am suplinit numărul colaboratorilor vamali de la 14 la 18 şi se lucrează intensiv pentru fluidizarea traficului", ne-a spus Alina Şargu.

[08:10] Vămile de la graniţa cu Republica Moldova sunt blocate de mii de moldoveni care se întorc la muncă în ţările UE, dar şi oamenii care vor să petreacă Revelionul pe stil vechi în România. 

Cu toţii aşteaptă ore bune până când reuşesc să intre sau să iasă din ţară. În Vama Albiţa, coloanele de microbuze, autovehicule şi autocare se întind pe mai bine de un kilometru.

Oamenii sunt nemulţumiţi de timpul pe care îl petrec aşteptând să se termine formalităţile vamale.

Pentru ca azi este Revelionul dupa calendarul iulian, cei ramaşi în Republica Moldova le-au trimis pachete pline cu bunataţi rudelor stabilite în ţările din Uniunea Europeana. 

Poliţiştii de frontieră recomandă şoferilor să aleagă şi alte puncte de trecere a frontierei din estul României, pentru a fi evitate ambuteiajele.

Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *