Ultima oră

UPDATE Franța: Doi bărbați înarmați cu cuțite au luat câțiva ostatici într-o biserică, atacatori au fost neutralizați

(Update 12:56) Potrivit unei surse apropiate anchetei, citată de Le Point, cei doi atacatori purtau ‘barbă’. Ziarul mai relatează că forțele de ordine au dat asaltul și că cei doi atacatori au fost uciși, în asalt fiind rănit și un polițist.

Președintele François Hollande, ministrul de interne Bernard Cazeneuve și președintele regiunii, Hervé Morin, se deplasează la fața locului. Totodată, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne francez, citat de Reuters, a anunțat că procuratura cu atribuții antiteroriste din Paris deschide o anchetă în acest caz.

(Update 12:38)
 Potrivit 20minutes.fr, una din persoanele ucise ar fi preotul bisericii din orașul Saint-Etienne-du-Rouvray (Seine-Maritime).
Potrivit postului RTL, pompierii sosiți la fața locului au anunțat că există mai mulți răniți.

(Update 12:22)
 Reuters menționează că nu este clar deocamdată dacă atacatorii au fost uciși sau dacă au fost capturați în viață, în timpul operațiunii poliției.

Potrivit sursei citate, între patru și șase oameni sunt ținuți ostatici de doi atacatori în orașul Saint-Etienne-du-Rouvray (Seine-Maritime).

Potrivit site-ului Normandie Actu, printre ostatici se numără și preotul. Motivațiile suspecților sunt deocamdată necunoscute. La locul incidentului sunt așteptate echipe de intervenție.

Reuters amintește că atacul este ultimul dintr-o serie de atacuri sângeroase care au avut loc în Europa. În Franța, atacul din Normandia survine la 12 zile după ce un tunisian de 31 de ani a ucis 84 de oameni în Nisa, de Ziua Națională a Franței, atacul fiind revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic.
agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *