Eveniment

UPDATE: Liderul Acțiunii 2012 a reușit să ajungă în Republica Moldova

„Am trecut pe la vama Sculeni, fără nicio explicație, fără sa înțeleg de ce. Eram pregătit să stau pâna pe 20 decembrie în vamă.
Mâine la ora 11:00 voi face o conferință de presă la Chișinau, sala InfoPrim Neo. Va aștept acolo pentru a înțelege împreuna. Și a vă mulțumi pentru sustinere!”

George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, a aflat în această dimineață că nu poate intra pe teritoriul Republicii Moldova.  


Potrivit lui George Simion, odată coborât din autoturism, în vamă, polițistul l-a informat că ar fi trebuit să știe motivul interdicției. Aceasta ar fi în vigoare până pe 20 decembrie 2014. Deși ultima vizită a lui George Simion a avut loc pe 30 octombrie, când a participat la înmormântarea jurnalistului Constantin Tănase, iar vizita a durat doar o zi, nimeni nu l-a anunțat de interdicția respectivă. 

Așadar, unica explicație pe care a primit-o George Simion de la vameși a fost o foaie pe care era scris „Interzisă intrarea în R.M. pentru următoarele motive”, cu bifă în dreptul punctului (H) – „semnalat inadmisibil în sistemele informaţionale automatizate naţionale”.
„Ci, crezi că-i vina noastră? Aşa am primit ordinul, dacă te-ai pus rău cu ăia de sus" şi-mi face un semn discret…”, l-a întrebat pe George Simion, vameșul care i-a înaintat foaia. 

Știre inițială:

,,Îmi cer scuze de la toți prietenii cu care trebuia să mă întâlnesc azi în Chișinău, sunt în vama Albița și polițiștii de frontiera ai Republicii Moldova tocmai m-au anunțat că am interdicție de a intra în acest stat”, a scris Simion pe contul său de Facebook. 

Când se întâlnește liderul socialiștilor Igor Dodon cu Vladimir Putin, președintele unui stat agresor, guvernanții de la Chișinău nu văd nicio problemă, în schimb un tânăr care optează pentru unirea celor două state românești prin acțiuni pașnice devine indezirabil. Se întâmplă la puțin timp după alegeri parlamentare. Schimbarea puterii se vede pe față. 

Platforma Unionistă ACȚIUNEA 2012 este o coaliție de asociații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.

Platforma Unionistă ACȚIUNEA 2012 desfășoară manifestări publice de informare și sensibilizare a întregii populații din România și Republica Moldova cu obiectivul de a conștientiza necesitatea realizării unității naționale.

Timpul.md


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.