Actualitate

(UPDATE) Un vânător a fost rănit. Oamenii legii: ”Vânătoarea a fost legală şi toţi membrii au permis de port-armă”

(UPDATE 16.10) Inspectoratul General de Poliție din Soroca e remis un comunicat de presă: 

Un vînător din Soroca a fost rănit în timpul vînătoarei de fazani. La 22.11.2015 în jurul orei 12.20, pe cîmpurile din apropierea sat. Soloneţ, r. Soroca, 7 persoane de 22 şi respectiv 66 ani participau la vînătoare de fazani autorizată. Vînătoarea a fost legală şi toţi membrii a acestei vînători au permis de port-armă.

Din neatenţie un vînător de 22 ani a fost rănit. Victima a fost transportată la Spitalul raional Soroca iar mai apoi la Spitalul Republican din mun. Chişinău, în secţia oftalmologie cu diagnoza: plagă penetrantă a globului ocular şi corp străin a coapsei drepte.

Armele au fost ridicate şi transmise pentru păstrare Inspectoratului de Poliţie Soroca pînă la finalizarea cauzei cu deciderea unei hotărîri.
Poliţia investighează toate circumstanţele acestui incident.

În cazul în care expertiza-medico legală va stabili că victimei i-au fost cauzate leziuni corporale medii sau grave Poliţia va iniţia o cauză penală pentru ,,Vătămarea gravă ori medie a integrităţii corporale sau a sănătăţii cauzată din imprudenţă”, iar cine se face vinovat riscă o pedeapsă cu amendă de pînă la 6000 de lei sau cu închisoare de pînă la 2 ani.

(UPDATE 14:10) Potrivit Procuraturii Generale, iniţial s-a constatat că, în rezultatul împuşcăturii dintr-o armă cu ţeavă lisă, unuia dintre cei şapte vânători i-au fost cauzate plăgi penetrante ale globului ochiului stâng şi coapsei drepte, victima fiind transportată la Spitalul Clinic Republican din Chişinău.

(UPDATE 13:20) Procuratura raionului Soroca a deschis un dosar penal în cazul tânărului în vîrstă de 22 de ani care a fost rănit grav la o vânătoare din apropierea satului Soloneţ, raionul Soroca. Incidentul s-a produs duminică, informează Moldpres.

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale, la vînătoare au participat șapte persoane, una dintre care a fost rănită la ochi și la coapsa dreaptă. După producerea incidentului, victima a fost transportată la Spitalul Clinic Republican din municipiul Chişinău. Procuratura menționează că la vânătoare a participat şi un angajat al Direcţiei SIS Floreşti. Cazul este investigat de către Procuratura raionului Soroca.

(Știre inițială) Potrivit unui mesaj postat pe pagină să de socializare, ministrul Mediului susţine că duminică, 22 noiembrie, la o vânătoarea în apropierea unui sat din raionul Soroca, la care ar fi participat oameni "de vază" ( citat din mesaj ), ar fi fost împuşcat un tânăr de 22 de ani. Totodată, Munteanu a mai scris că vânătoarea de ieri se aseamănă cu cea din 2012 din Pădurea Domnească. Atunci Sorin Paciu a fost ucis.

Împuşcătură din 23 decembrie 2012 din Pădurea Domnească a avut un răsunet în ţară, dar şi peste hotare, deoarece la vânătoare au participat mai multe persoane cu funcţii de răspundere. Despre incident s-a aflat însă abia pe 6 ianuarie 2013 în urmă unor dezvăluri făcute de liderul Mişcării Antimafie, Sergiu Mocanu. Atunci, acesta declara că Sorin Paciu a fost împuşcat de Procurorul General, pe atunci Valeriu Zubco. Imediat după asta în numai două zile Procuratura din Făleşti care investighează acest caz a identificat şi un suspesct- vicepreşedintele Curţii de Apel Gheorghe Creţu.

sursa: protv.md/timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *