Guvern

(UPDATE) Zece oferte au fost depuse pentru reabilitarea drumului Sărătenii Vechi-Soroca

Fondul Provocările Mileniului Moldova în parteneriat cu Administraţia de Stat a Drumurilor au desfăşurat în perioada 5 decembrie-17 februarie concursul de oferte pentru a desemna companiile care vor reabilita patru segmente separate a porţiunii de 93 km a drumului Sărăteni Soroca. Primul segmet este de 24,2 km şi începe de la intersecţia Sărăteni, până la hotarul între raioanele Teleneşti şi Floreşti. Al doilea segment de 20,7 km cuprinde porţiunea dintre hotarul raioanelor Teleneşti şi Floreşti şi intrarea în orăşelul Ghindeşti. Al treilea segment de 23,2km începe la intrarea în or. Ghindeşti şi continuă până la intersecţia cu drumul de acces spre satul Rădi-Cereşnovăţ. Cel de-al patrulea segment 24,9 km va cuprinde porţiunea satul Rădi-Cereşnovăţ – intersecţia Drochia.


Dosarele cu ofertele companiilor au fost despachetate în mod public

La concurs au fost depuse zece oferte din partea mai multor companii de construcţie din Turcia, Italia, Austria, Portugalia Lituania, Azerbaidjan, Cehia şi SUA. Toate companiile participante au o experienţă de cel puţin doi ani în realizarea proiectelor de infrastructură de minimum 20 milioane de dolari. De asemenea, pe lângă o serie de cerinţe tehnice, participanţii la licitaţie trebuie să aibă experienţă în construcţia podurilor.

Anterior, alte 14 companii din Europa, Asia şi SUA au depus oferte pentru supravegherea lucrărilor de reconstrucţie a drumului Sărăteni Vechi- Soroca. 

Ofertele companiilor au fost deschise în mod public, iar costurile lucrărilor pentru fiecare lot au fost afişate în faţa jurnaliştilor şi a participanţilor la concurs. În câteva săptămâni, un grup de experţi locali internaţionali vor desemna câştigătorii concursului. Contractele vor fi semnate în lunile martie-aprilie 2012. Se preconizează ca lucrările propriu-zise să înceapă în vara anului curent.

Reconstrucţia şi modernizarea drumului Sărăteni-Soroca presupune reabilitarea întregului sistem rutier, optimizări şi corecţii de traseu, construcţia podurilor, iluminarea traseului prin cele 13 localităţi tranzitate, construcţia insulelor pentru pietoni şi a trotuarelor în localităţi şi instalarea a circa 2000 de indicatoare rutiere. 

Amintim că valoarea proiectului se ridică la suma de circa 130 milioane de dolari, bani oferiţi de Guvernul SUA, în cadrul Programului Compact.

Timpul.md (I.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *