Editorial

Ura şi islamofobia promovează Statul Islamic

Aceste atacuri au la bază opinii religioase, etnice, ideologice, patriotice, geopolitice ş.a.m.d. Toate aceste tragedii vin din partea unor dezaxaţi radicali pentru care atât propria viaţă, cât şi viaţa celorlalţi, nu înseamnă absolut nimic.

După atentatele teroriste din capitala Belgiei, am văzut din nou cât suntem de rasişti, amorali, islamofobi şi plin de ură. Atât în presă, cât şi pe reţelele de socializare, a început aceeaşi poveste xenofobă – ura şi frica faţă de tot ce înseamnă lumea musulmană. S-a ajuns la extreme care-i aduce pe aceşti comentatori la nivelul teroriştilor. Moarte musulmanilor! Trimiteţi-i pe toţi în Africa! Unde este Ştefan cel Mare să le dea bătaie? E război între noi şi ei! Unde este Vlad Ţepeş să-i tragă pe toţi musulmanii în ţeapă? De ce n-au murit deputaţii moldoveni aflaţi în Bruxelles în timpul atentatelor? Astea nu sunt aiureli născocite de mine. Astea sunt declaraţiile conaţionalilor noştri, ale oamenilor pe care-i întâlnim în fiecare zi pe stradă, ale celor care se cred civilizaţi şi vor în Europa. Eu nu ştiu ce fel de om trebuie să fii, ca să doreşti moartea cuiva, indiferent de cât de stricată este acea persoană. Cu ce eşti mai bun tu decât un terorist? Toate acţiunile acestor hămăitori plini de ură lovesc în lumea civilizată şi dau apă la moară Statului Islamic. Cu cât îi vom urî mai mult pe musulmani, cu atât vor fi mai fericiţi teroriştii. Acesta este scopul lor: să instaureze teroarea, ura şi frica. Şi cu cât veţi lovi mai mult în musulmani, cu atât le va fi mai uşor teroriştilor să-i recruteze, să-i spele pe creiere cu termeni de genul „Război Sfânt” şi „Occidentul ne urăşte”! Occidentul a muncit secole întregi ca să ajungă unde a ajuns: la o viaţă decentă şi liberă, o viaţă în care fiecare cetăţean poate trăi cum vrea el. Scopul acestei cete de dezaxaţi care se numeşte ISIS este să distrugă acest mod de viaţă, să distrugă libertatea, toleranţa şi egalitatea.

Nu vă pare ciudat că cele mai multe victime ale Statului Islamic vin din rândurile musulmanilor? Pentru islamofobii noştri asta nu contează – toţi musulmanii sunt terorişti. Haideţi să generalizez şi eu atunci. Dacă toţi musulmanii sunt terorişti, atunci toţi moldovenii sunt nişte leneşi, toţi ruşii sunt alcoolici și toţi românii sunt ţigani. Cu siguranţă vă supără această generalizare. Atunci de ce generalizaţi când vine vorba de musulmani? Continuaţi să faceţi jocul Statului Islamic. Şi, de câte ori veţi urî şi veţi lovi în tot ce vă este străin şi necunoscut, undeva într-un colţ de lume un terorist va râde în barbă, pentru că a ajuns la rezultatul dorit.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *