Actualitate

Urmează demilitarizarea MAI

Reforma va presupune suspendarea statului de militar al acestor persoane, împreună cu toate privilegiile de care dispuneau până acum, transmite Info-Prim Neo. 

Potrivit şefului Cabinetului MAI, Igor Trofimov, reforma ar putea începe la 1 ianuarie 2013 şi va avea impact direct asupra juriştilor, secretarilor şi altor persoane din cadrul ministerului.

Igor Trofimov admite că aceste modificări de sistem ar putea avea drept consecinţă concedierea benevolă a mai multor angajaţi. „Este de menţionat faptul că lucrăm şi asupra problemelor de moralitate, problemelor pe plan organizaţional”, a declarat Igor Trofimov la un briefing de presă.

Problemele cele mai mari în sistemul MAI, spune Trofimov, apar atunci când ofiţerii nu înregistrează toate sesizările cetăţenilor, pentru că din inerţia practicilor aplicate cu 3-4 ani în urma, aceştia încearcă să menţină un număr constant de infracţiuni descoperite. Ca rezultat, săptămânal sunt sancţionaţi câte 3-4 angajaţi ai MAI.

Până acum reforma MAI a îmbunătăţit nivelul de comunicare cu societatea civilă. Totodată, schimbările s-au axat pe dotarea mai multor instituţii cu tehnică, în special camere de luat vederi. Măsuri au fost luate şi la nivel de structuri şi modificări de funcţii.  

Info-prim.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *