ActualitateExterne

Urși negri, la plimbare pe lac într-o lebăda uriaşă, cu pedale

Un parc safari britanic a folosit ploile recente pentru a oferi urșilor negri nord-americani o  distracție neobișnuită: o barcă cu pedale, sub formă de lebădă.

Parcul Woburn Safari Park din Ridgmont, Anglia, a declarat că ploile abundente din ultima vreme au făcut să se formeze un “lac” pe fundul incintei de 13 acri ocupată de 11 urși.

Îngrijitorii grădinii zoologice au plasat o barcă în formă de lebădă, cu pedale, în apă și au pus miere și nuci în interiorul vasului pentru a-i încuraja pe urși să verifice noua atracție.

Și nu a durat mult până când aceștia s-au dus să investigheze. Unul câte unul, grupul de urși a început să se urce în barca care plutea pe lac, până când toate cele patru locuri au fost ocupate.

Parcul safari a transmis fotografii și videoclipuri pe rețelele de socializare cu urșii care investighează barca în formă de pasăre.

Urși negri, la plimbare pe lac într-o lebăda uriaşă

 

“Îngrijitorii și vizitatorii deopotrivă au fost încântați când urșii chiar s-au urcat pe barcă pentru a ajunge la mâncare”, a precizat parcul pe rețelele de socializare. “Au putut fi văzuți cățărându-se peste tot, jucându-se și adulmecând barca cu mare curiozitate”.

Paznicul de la Woburn Safari Park, Tommy Babington, adjunctul șefului de secție pentru carnivore, a declarat: “A fost atât de multă vreme ploioasă anul acesta, încât s-a format un nou mini-lac în zona de trecere a urșilor negri de la Woburn Safari Park, așa că am avut ideea de a transforma acest lucru într-o îmbogățire interesantă pentru ei. Ursul-detectiv a fost imediat intrigat de noul lor ‘vecin’ și nu a pierdut timpul să investigheze barca în formă de lebădă, cu pedale. A fost foarte amuzant pentru vizitatori să-i vadă urcându-se la bord și ne place să găsim noi modalități de a le oferi hrană, mirosuri și alte sisteme de îmbogățire a habitatului care să le stimuleze comportamentele naturale de căutare a hranei“.

Urșii negri nord-americani care trăiesc la Woburn au o rezervă de puțin mai puțin de 13 acri, pe care o împart cu lupii canadieni din lemn.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *