RăzboiUcrainaUE / Nato

Ursula von der Leyen: „Modul în care China continuă să interacționeze cu războiul lui Putin va fi un factor determinant pentru relațiile UE-China în viitor”

China trebuie să joace un rol în a face presiuni pentru o „pace dreaptă” în Ucraina, iar rolul său în conflict va fi vital în stabilirea relațiilor cu Uniunea Europeană, a declarat joi, 30 martie, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează The Guardian.

China, în calitate de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, are responsabilitatea de a juca un rol constructiv în promovarea unei păci bazate pe integritatea teritorială a Ucrainei, cu retragerea forțelor rusești invadatoare.

„Orice plan de pace care ar consolida de fapt anexările rusești pur și simplu nu este un plan viabil. Trebuie să fim sinceri în această privință”, a declarat șefa Comisiei Europene, potrivit Reuters, într-un discurs ținut la Bruxelles, în ajunul unei călătorii la Beijing.

„Modul în care China continuă să interacționeze cu războiul lui Putin va fi un factor determinant pentru relațiile UE-China în viitor”, a adăugat von der Leyen.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *