MoldovaSpre UE

Ursula von der Leyen: „Republica Moldova a arătat în repetate rânduri cât de profund este angajată în calea sa de aderare la UE”

Șefa Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, a ajuns la Chișinău. Înaltul oficial a fost întâmpinat la Reședința de Stat de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și prim-ministrul Dorin Recean, scrie Deschide.md.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa deTwitter, Ursula von der Leyen a sris că „Republica Moldova a arătat în repetate rânduri cât de profund este angajată în calea sa de aderare la UE”.

„Ai parcurs deja un drum lung, în ciuda atâtor obstacole și amenințărilor Rusiei la adresa democrației tale. Așa că sunt aici să spun: bravo, rămâneți concentrați și continuați treaba bună!”, a scris ea.

Vă amintim că joi, 12 octombrie, președinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen vine la Chișinău.

În cadrul evenimentului urmează să fie semnat Amendamentul nr. 2 la Acordul de finanţare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Comisia Europeană (CE) privind Contractul de consolidare a statului şi rezilienţei pentru Republica Moldova.

Astfel, conform documentului, până la sfârșitul acestui an, vor fi debursate alte 105 milioane de euro destinate Fondului de reducere a vulnerabilității energetice. Aceste 105 milioane de euro fac parte din pachetul de asistență a Uniunii Europene de 250 milioane anunțate în 2022.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *