Social

Ursula von der Leyen și Josep Borrell au ajuns la Chișinău

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, împreună cu Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate/Vicepreședintele Comisiei Europene au ajuns la Chișinău pentru a participa la Summitul Comunității Politice Europene, care va avea loc la 1 iunie.

Miercuri, 31 mai, Ursula von der Leyen se va întâlni cu șefa statului Maia Sandu și ulterior, vor susține o conferință de presă comună la ora 17:00, potrivit Realitatea.md.

Mai târziu, Înaltul reprezentant Borrell va inaugura oficial noua misiune de parteneriat a Uniunii Europene în Moldova, împreună cu viceprim-ministrul/ministrul de externe Popescu și ministrul de interne, Ana Revenco.

Apoi, în prezența ministrului moldovean al apărării, Anatolie Nosatîi, ÎR Borrell va înmâna oficial echipamentul nou livrat Forțelor Armate ale Republicii Moldova, finanțat în cadrul Instrumentului european pentru pace.

Cei doi oficiali au reiterat sprijinul necondiționat pentru parcursul european al Republicii Moldova.

„Moldova este parte a familiei noastre europene”, a declarat Von der Leyen în cadrul vizitei sale oficiale la Chișinău, în noiembrie 2022. Tot atunci, președintele Comisiei Europene a anunțat că Uniunea Europeană oferă Republicii Moldova un pachet de urgență în valoare de 250 de milioane de euro, pentru achiziția de gaze și compensarea costurilor la energie pentru populație.

Joi, în data de 1 iunie, la Bulboaca va avea loc Summit-ul CPE, la care se vor întruni până la 50 de lideri de state. Grupul de presă REALITATEA va transmite evenimentul în direct.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *