Actualitate

Usatîi REȚINUT pentru 72 de ore. Percheziții acasă la Usatîi dar și la Partid. A fost „săltat” la aeroport de către SIS

(UPDATE) Ilian Cașu: În aceste clipe au loc percheziții la locuința lui Usatîi din Chișinău. ”La moment au loc percheziții și la sediul Partidului”.

(UPDATE) Procuratura Generală a decis să îl reţină pe Renato Usatii pentru 72 de ore. Informaţie confirmată de Procuratura Generală.

Renato Usatii a fost reţinut pentru 72 de ore în dosarul intentat de Procuratura Generală pe fapta violării a secretului corespondenţei. Primarul de Bălţi a refuzat să dea declaraţii. Acum se întreprind alte acţiuni, conform legislaţiei procesuale. 

Ilian Cașu: „Este o sancțiune abuzivă și ilegală. O răfuială a regimului mafiot. Ei sunt conștineți că Usatîi este capabil să mobilizeze oamenii împotriva regimului. 

Prin represiune și teroarea poți sta la guvernarea. Presiunea din partea societății va crește. Vom ieși din această criză prin alegeri.”.

(UPDATE) Dodon, lider PSRM: "Am discutat cu procurorul, ei încearcă să îi dea 72 de ore, să îi incremineze ceva legat cu interceptările telefonice dintre Filat şi Shor. Am convenit că în jumătate de ora să întru înăuntru să vedem situaţie.Acum are loc interogarea. Aşteptăm. Acolo sunt avocaţii lui. Eu personal consider că legea nu a fost încălcată, ceea ce a făcut Renato Usatai."

Între timp, în faţă Procuraturii s-au adunat mai mulţi susţinători ai primarului de Bălţi, care scandează numele acestuia, în semn de încurajare.

Usatîi a fost reținut de către un grup de persoane în uniforme, pe spatele cărora erau inscripțiile „SIS”. La fața locului a fost prezentă și avocata Ana Ursachi. 

 

Video Privesc.eu: Declarații după audierile lui Renato Usatîi la Procuratura Generală

Paza și simpatizanții lui Usatîi au blocat mașina autorităților și nu au permis deplasarea acesteia. Mai mult, s-au iscat îmbrânceli dintre oamenii veniți acolo și forțele de ordine.

Prezenţa la aeroport a fost şi avocata Ana Ursache. Aceasta a declarat că a fost chemată de către un bodyguard de al lui Usatîi: „A fost privat ilegal de libertate. Nu am fost lăsată să-l însoţesc. Transportarea forţată se face de către poliţişti, inspectorii de sector nu de către mascaţii de la SIS”. 

 

 

Scena cu reținera primarului de Bălți începe de la minutul 16.

Renato Usatîi se întorcea de la Moscova unde a plecat acum două zile după ce în ajun a postat pe internet mai multe înregistrări video ale convorbirilor dintre Vlad Filat și Ilan Shor. El a precizat atunci că merge la Moscova pentru a pregătit noi înregistrări pentru cazul în care ar putea fi arestat.


Ultimele clipe „în libertate” ale lui Usatîi. Angajații SIS i-au prezentat acestuia un act după care acesta a fost reținut.



La ieșirea din Aeroportul Chișinău. Usatî reținut de SIS.


Conform primelor informații, Usatîi urmează a fi cercetat în cazul interceptărilor telefonice dintre Vlad Filat și Ilan Șor, pe care acesta le-a făcut publice zilele trecute. Totodată, Usatîi, se pare că nu a fost reținut, ci doar adus forțat la Procuratură, cel mai probabil pentru a fi audiat de procurori, scrie zdg.md

Aseară, pe contul de Youtube al lui Renato Usatâi au fost plasate înregistrări cu farse care îi vizează pe președintele Nicolae Timofti și pe ministrul de Interne Oleg Balan. În înregistrare, un actor, care se dă drept guvernatorul regiunii Odessa, Mihail Saakashvili, ar discuta cu Nicolae Timofti despre o eventuală arestare a lui Renato Usatâi, la Odessa. În altă discuție ar apărea și ministrul de Interne Oleg Balan, care vorbește cu așa-zisul ministru ucrainean de interne, rol, la fel, jucat de un actor.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *