Actualitate

Usatîi riscă să stea până la 6 ani după gratii pentru că a blocat bulevardul „Ștefan cel Mare”

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General de Poliție, poliția a inițiat mai multe proceduri de documentare a încălcărilor din dimineața zilei de 12 octombrie.

”În dependență de calificarea faptelor persoanelor implicate în acțiunile de blocare a arterelor de transport, acestea pot fi sancționate fie conform art. 271 (blocarea intenţionată a arterelor de transport ) si art. 287 (huliganism) CP RM, care prevăd o amendă de până la 20 000 de lei, cu privarea de libertate de pîna la 6 ani, fie conform art. 225 al Codului Contravențional al RM, pentru care riscă o amendă de la 1000 la 2000 de lei.

De asemenea, au fost încălcate regulile circulației rutiere, și anume: oprirea interzisă și circulație interzisă autocamioanelor, care conform art. 240 al Codului Cntravențional al RM prevede o amenda de pîna la 500 lei cu aplicarea a trei puncte de penalizare pentru conducătorii auto.

În același timp, pentru organizarea ilegală a manifestațiilor, persoanele implicate riscă o amenda de pâna la 1000 de lei, conform art. 67 al Codului Contravențional”, se arată în comunicat.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *