Ultima oră

Usatîi se laudă că este hacker și recunoaște că a interceptat ILEGAL convorbirile mai multor oficiali. USATÎI RISCĂ SĂ STEA 2 ANI LA ÎNCHISOARE

Potrivit lui Usatîi, aceste convorbiri telefonice nu au fost interceptate de către SIS, ci de o aplicație-spion: ”Pe telefon vine un mesaj în care apare o aplicatie și cere să fie instalată. Odată instalată, această aplicație poate citi toată informația din telefon”.

”Am demonstrat pe parcursul anului trecut că Usatîi este un virus care intră acolo unde îi trebuie. Am declarat anul trecut că Filat o sa fie supravegheat și va ajunge la pușcărie. Și am fost nevoit să-mi îndeplinesc promisiunea în fața cetățenilor și am fost nevoit chiar și pentru securitatea mea. Am făcut acest lucru pentru ademonstra că Shor și Filat sunt complici”, a declarat Usatîi în cadrul emisiunii ”Pahomi”.

Totodată, acesta a menționat că mai deține interceptări cu discuțiile lui Mihai Ghimpu, Valeriu Streleț, Iurie Leancă și Vlad Plahotniuc, pe care, de asemenea, le va face publice.

Politicianul a mai devăluit că Filat ar fi încercat să-l convingă pe Shor să-și asume toată vina pentru furtul banilor și să părăsească țara, fugind în Israel. Ulterior, Vlad Filat ar fi fost ales în funcția de președinte de țară, iar după câteva luni de mandat l-ar fi chemat pe Shor înapoi în Moldova.

Articolul 260 din codul penal RM: Înterceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice.

Interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice (inclusiv a unei emisii electronice) care nu sînt publice şi care sînt destinate unui sistem informatic, provin dintr-un asemenea sistem sau se efectuează în cadrul unui sistem informatic se pedepseşte cu amendă în mărime de la 500 la 1000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 5 ani, cu amendă, aplicată persoanei juridice, în mărime de la 3000 la 6000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea întreprinderii.
 
Sursa: realitatea.md / Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *