Sănătate

(UTIL) Cum scapi de durerea de ureche cu sare

Durerea de măsea sau de ureche este îngrozitoare, iar de multe ori calmantele nu te ajută. Poți încerca un remediu natural, care calmează disconfortul și te pune pe picioare. Efectele acestui tratament au fost demonstrate științific, potrivit cuisineandhealth.com.

Pentru a scăpa de durere, ai nevoie de o cană de sare de mare și o șosetă alba, curată, din bumbac. Ia o tigaie curată și las-o la foc mic pentru 4-6 minute. Ai grijă să o rotești la fiecare minut, ca să se încălzească peste tot la fel. Adaugă sarea în șosetă și înnoad-o la capăt, apoi las-o în tigaie, la foc mic, pentru 5-6 minute. Nu trebuie să o lași să se încălzească prea mult. Pune șoseta cu sare pe urechea infectată sau pe partea pe care ai măseaua dureroasă și te vei simți mai bine în câteva minute. Ține, însă, cont că acest remediu nu tratează problema, ci doar te ajută să scapi de durere până ajungi la un medic.

Cum apar durerile de ureche
Durerea de ureche poate apărea din cauza unei răceli sau a unei infecții. Când este cauzată de răceală, este ascuțită și variază de la ușoară la intensă. Poate fi însoțită de febră, nas înfundat și probleme cu somnul. De obicei, durerea de ureche cauzată de răceală trece de la sine, dar poți folosi remediul pe bază de sare pentru a scăpa de disconfort. Totuși, dacă durează prea multe zile, simpla durere poate evolua într-o infecție a urechii. În acest caz, durerile sunt extrem de puternice și ai nevoie de tratament prescris de medic.

Infecția urechii este însoțită, de obicei, de pierderea apetitului, iritabilitate, probleme cu somnul, febră și dificultăți de auz.
În alte cazuri, durerea de ureche poate fi cauzată de un dop de ceară. Dacă ai o astfel de problemă, te vei confrunta și cu înfundarea urechii, vâjâit în urechi și senzația de corp străin. Vizita la medical ORL-ist este obligatorie, pentru că el este singurul care îl poate extrage.

Lăsată netratată, durerea de ureche poate evolua și poate cauza complicații. Pierderea auzului, apariția meningitei sau paraliziile faciale sunt doar câteva dintre problemele care pot apărea dacă ignore aceste simptome.

Cum previi apariția durerii de ureche
Dacă vrei să nu ajungi la ORL, este indicat să nu mai folosești bețișoarele de ureche, pentru că acestea nu fac decât să împingă ceara. Evită fumul de țigară, pentru că acesta favorizează apariția infecțiilor urechii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *