Timpul Liber

(UTIL) Idei de afaceri: Gradina cu ierburi aromatice

O grădina cu ierburi aromatice poate fi amenajată pe orice spaţiu, indiferent de dimensiunea acestuia, mai ales că cea mai mare parte a ierburilor aromatice sunt foarte robuste şi se propăşesc acolo unde alte specii nu rezistă.

Poate că unul dintre cele mai bune motive de a crea o grădina cu ierburi aromatice este reprezentat de nenumăratele beneficii ale ierburilor aromatice, dar nu trebuie uitat nici profitul, căci piaţă internă a condimentelor şi bazelor pentru mâncăruri se ridică la peste 70 de milioane de euro, iar consumatorii caută din ce în ce mai mult produse sănătoase.

Unele ierburi aromatice pot fi folosite pentru a condimenta sau aromă mâncărurile, altele pentru tincturi sau creme, bune în tratamentul multor afecţiuni.

Iată câteva dintre ierburile aromatice cu efecte asupra sănătăţii:

Busuiocul – uleiul esenţial de busuioc este folosit în tratamentul acneei, iar câteva frunze adăugate în ceaşcă cu ceas ajută la reducerea stresului. Câteva frunze zdrobite reduc tensiunea musculară şi durerea.

Oregano – se foloseşte că supliment alimentar pentru a reduce crampele intestinale şi durerile menstruale. Folosirea unguentele pe baza de oregano sau frecarea frunzelor de locurile afectate pot reduce accneea şi mătreaţă.

Tarhonul – poate fi aplicat în comprese pentru a reduce durerile dentare. Inclus în dietă zilnică, tarhonul reduce problemele de digestie cum sunt constipaţia sau crampele.

Pătrunjelul – frecate de locul muscaturii unei insecte sau pe pielea uscată, frunzele de pătrunjel aduc alinare. Se spune despre pătrunjel că, folosit cu regularitate, este un bun afrodisiac.
Seminţele de pătrunjel germinează în aproximativ trei săptămâni de la semănat. De aceea este bine că răsadurile să fie semănate cu circa 6 săptămâni înainte de termenul la care doriţi să le mutaţi în spaţiu deschis. Deşi pătrunjelul se dezvoltă şi pe soluri sărace, este de preferat să fie cultivat pe soluri bogate în elemente organice, bine drenate.

Rozmarinul – reduce crampele şi durerile musculare, folosit că ingredient în unguente, şi stimulează dezvoltarea memoriei.

sursa: fermierul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *