Social

Utilizarea implanturilor dentare de proasta calitate poate duce la complicații grave

Într-o lume în care sănătatea și încrederea sunt esențiale, o investigație recentă a scos la lumină practici îngrijorătoare în rândul unor medici stomatologi. Aceștia sunt interesați doar de comisionul de la producătorul de implanturi. Cercetătorii din domeniul medical au demonstrat că utilizarea implanturilor dentare de proasta calitate poate duce la complicații grave, iar surprinzător, această practică pare a fi mai răspândită decât am crede, potrivit 5news.ro.

Descoperirile indică existența unei așa-numite „mafii a implantologilor”, un grup de medici stomatologi care, în mod deliberat, folosesc materiale de proastă calitate. Scopul? Maximizarea profiturilor prin crearea unui ciclu continuu de tratamente și intervenții.

Modul de operare este simplu, dar diabolic. Pacienții sunt convinși să opteze pentru implanturi mai ieftine, fără să li se dezvăluie riscurile asociate. În 2-3 ani, aceste implanturi de calitate inferioară încep să cedeze, forțând pacienții să se întoarcă pentru noi consultanțe și tratamente. Astfel, medicii neetici încasează sume mult mai mari decât ar fi făcut dacă ar fi utilizat implanturi originale de calitate.

Dincolo de costurile financiare, pacienții plătesc un preț mult mai mare: sănătatea lor. Complicațiile pot varia de la infecții și reacții alergice, până la pierderea osoasă și alte probleme grave. În cele mai tragice cazuri, viața pacienților poate fi pusă în pericol.

Documentați-vă și alegeți implanturile dentare sigure și certificate la nivel european, cu o durată de viață cât mai mare și riscuri aproape de zero.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *