Moldova

V. Zubco: „Marele patriot al neamului S. Mocanu” are un alt scop

Potrivit procurorului, Sergiu Mocanu a cerut de trei ori audienţă la el pentru a influenţa ancheta, iar după ultima întâlnire, care a avut loc la 22 februarie, i-a spus că în cazul în care cauza penală nu va fi încetată, va intreprinde alte metode de a influenţa adoptarea unei hotărâri favorabile. „În ultimele zile suntem martorii unor atacuri de discreditare şi şantaj public fără precedent în privinţa persoanei mele şi a colegilor din Procuratură din partea unor persoane dubioase, a unor ,,păpuşari” şi cabotini care fac maimuţării în viaţa publică a R. Moldova. Toate aceste acţiuni poartă un alt scop decât cel declarat de Mocanu ,,mare patriot al neamului şi singurul luptător cu o întreagă reţea mafiotă infiltrată în structurile de stat”, a afirmat Valeriu Zubco.

„Am calificat atunci aceasta ameninţare drept obraznicia unui tată disperat şi nu i-am dat importanţă. Acum vedem că pentru el scopul scuza mijloacele”, a adăugat Zubco, precizând că procurorii vor continua examinarea acestui dosar.

Amintim că fiii lui Sergiu Mocanu, Adrian şi Roman, sunt acuzaţi că în toamna lui 2008 l-ar fi bătut măr, la o discotecă, pe Andrei Schiţco, cărora potrivit expertizei medico-legale, i-au cauzat leziuni corporale grave (traumatism cranio-crebral închis, traumatism închis al abdomenului, precum şi lezarea rinichiului stâng). Ei au fost arestaţi la 20 septembrie şi apoi eliberaţi, urmând să fie plasaţi în arest la domiciliu. La 25 septembrie 2008, ei au sărit gardul Ambasadei României, solicitând protecţia statului român. Adrian şi Roman Mocanu au stat pe teritoriul Ambasadei aproape un an.

Valeriu Zubco mai afirmă că acţiunile lui Mocanu au legătură şi cu pornire altor două dosare penale, şi anume pe faptul practicării ilegale a activităţii de întreprinzător de către factorii de decizie a SRL ,,Extrtemum”, care au organizat ilegal activitatea pieţii din str. Calea Basarabiei, şi, în urma dării în locaţiune a buticurilor, obţineau lunar un venit ilegal de 350 mii lei. Un alt dosar se referă la dobândirea ilicită a bunurilor Asociaţiei Obşteşti ,,Casa lucrătorilor Învăţământului Public din mun. Chişinău” (sediul de pe str. N. Iorga), prin înşelăciune şi abuz de încredere, săvârşită în proporţii deosebit de mari de către reprezentanţii PCRM. Potrivit Procurorului General, Victor Ţopa şi Viorel Ţopa au făcut averi în perioada guvernării comuniste iar acum fac declaraţii mincinoase fără un suport probatoriu. „Aceşti ,,păpuşari” fac acest joc politic atât pentru interesele lor, cât şi pentru a sustrage atenţia cetăţenilor de la activitatea Procuraturii dar şi a altor structuri ale statului, inclusiv organizarea referendumului constituţional, precum şi a descreditat Alianţa pentru Integrarea Europeană”, a mai spus Zubco, care a promis să revină săptămâna viitoare cu detalii.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *