Politică

Va avea loc o nouă rundă de negocieri PLDM – PDM – PL

Informaţia a fost precizată pentru IPN de către Valeriu Streleţ, vicepreşedinte PLDM, care a declarat că discuţii au loc zilnic. După întâlnirile avute duminică seara, liderii politici au declarat că discuţiile sunt pozitive şi speră în viitorul apropiat să fie anunţat un rezultat pozitiv. Anterior se vehicula că anunţul despre crearea coaliţiei de guvernământ ar putea fi făcut public chiar astăzi.

Liderul PLDM, Vlad Filat, fiind întrebat despre termene privind crearea coaliţiei, a reiterat după şedinţa de ieri că până la sfârşitul lunii iulie trebuie să avem Guvernul învestit. Politicianul a apreciat că negocierile au o tonalitate pozitivă şi este încrezător că în viitorul apropiat vom avea rezultate pozitive. Potrivit liderului PLDM, la negocieri se discută tot ce ţine de formarea unei majorităţi parlamentare, de formarea Guvernului, însă nu s-a ajuns la discuţii despre nume. „Urmează să finalizăm discuţiile, să avem acordul de constituire a coaliţiei formalizat şi vom face anunţurile”, a încheiat Vlad Filat.

Preşedintele PDM, Marian Lupu, a apreciat discuţiile ca fiind constructive şi pozitive. „O să vă anunţăm într-o perioadă restrânsă de timp despre rezultatul final al acestor negocieri”, a comentat politicianul.

La întrevedere a participat şi preşedintele PL, Mihai Ghimpu, dar a spus la sfârşit doar că la negocieri politicienii se străduiesc să facă în aşa fel încât să fie bine, invocând graba.

În schimb colegul său, Valeriu Munteanu, vicepreşedinte al PL, a menţionat că la această etapă nu se discută despre partajarea funcţiilor. Există un dialog care are o turnură pozitivă. Sunt valabile condiţiile puse anterior de PL, iar acum Partidul are mai multe condiţii menite să „însănătoşească” situaţia din Republica Moldova.

Valeriu Munteanu a anunţat că urmează o întrevedere şi astăzi, în a doua jumătate a zilei.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *