Bună Dimineața

Vă deranjează benzinăriile? Mutați-vă în pădure!

Câteva zile în urmă, în timpul unei întruniri cu societatea civilă și reprezentanții autorităților locale, cetățenii de rând au avut ocazia să facă cunoștință cu noul șef al Agenției Ecologice Chișinău, Ustim Stîrcea. Discuțiile au fost despre numărul mare de stații de alimentare din capitală și impactul acestora asupra mediului înconjurător și a sănătății oamenilor.

Deși funcția lui Ustim Stîrcea îl obligă să apere mediul înconjurător și să îi pese de sănătatea oamenilor, m-a mirat declarația sa contradictorie față de postul pe care îl ocupă. În timp ce oamenii simpli, unii consilieri din Primărie și ecologiștii îi explicau de ce stațiile PECO nu trebuie construite în parcuri sau în apropierea imediată a blocurilor locative, Stîrcea a întrebat: „De ce considerați Dvs. că o benzinărie are un impact negativ asupra sănătății populației și asupra mediului?”.

Răspunsurile acestuia au continuat să mă surprindă, arătând cât de mult (nu) este cointeresat să protejeze mediul. Șeful Agenției Ecologice Chișinău l-a întrebat pe un cetățean nemulțumit de faptul că într-un parc al capitalei s-a construit o benzinărie „de ce nu se mută în pădure”. 

Cetățeanul încerca să îi spună care ar fi impactul acestei stații de alimentare atât pentru parc, cât și locuitorii care locuiesc în vecinătate. 

Așadar, dacă anume acea persoană, care se presupune că trebuie să protejeze mediul, spune că benzinăriile pot fi construite și în parc și lângă case, oamenii cărora nu le place acest lucru nu au decât să se mute în pădure și să nu deranjeze dezvoltării business-ului petrolier.

Îmi spune cineva cum a fost admisă o astfel de persoană într-o funcție de conducere a unei instituții de stat?

Dacă îmi răspundeți la prima întrebare, aflați, vă rog, și de ce acest conducător, care nu dă dovadă de o educație ecologică, merită să primească salariu din impozitele pe care le plătesc, inclusiv pentru protejarea mediului ambiant și asupra sănătății mele, dacă de a lui nu îi pasă?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *