ActualitateEconomie

Va deschide 50 de noi locații, inclusiv în afara României

Lanțul românesc de restaurante Spartan, vândut anul trecut de omul de afaceri Ștefan Mandachi celor mai mari francizați ai lanțului, a încheiat 2023 cu o cifră de afaceri de 48 de milioane de euro și are în plan extinderea cu până la 50 de noi locații în perioada următoare, inclusiv la nivel internațional, de la 75 de unități în prezent.

Cei doi noi asociați, Remus Cosovanu și Răzvan Nanuș, care au preluat business-ul Spartan în 2023, împreună cu CEO-ul Gabriel Melniciuc, își propun extinderea modelului de franciză și către Spania, unde există deja două locații Spartan, conform Ziarul Financiar. Noul acționariat și-a propus o serie de transformări strategice, care includ lansarea unor noi produse, deschiderea unor noi locații stradale, în proximitatea zonelor rezidențiale și de birouri, precum și inițierea unei școli de management. În planurile companiei mai intră și implementarea unor procese de sustenabilitate, care urmăresc reducerea consumului de energie în locațiile operate și colectarea selectivă a deșeurilor, eliminarea plasticului și introducerea tacâmurilor din materiale sustenabile. „Vizăm consolidarea poziției Spartan în top 3 restaurante de profil în România și, mai mult decât atât, ne dorim să avansăm pe locul 2 anul acesta. Luăm în considerare deschiderea a până la 50 de noi restaurante în perioada următoare și, în același timp, continuăm procesul de eficientizare și dezvoltare a conceptului nostru de francizare în Spania, unde suntem deja prezenți în 2 locații”, a declarat Gabriel Melniciuc, CEO Spartan.

În pofida unei ușoare scăderi a întregii piețe de fast-food în primul trimestru al acestui an, industria preconizează o creștere a consumului în a doua jumătate a anului. Lipsa forței de muncă calificate este printre principalele provocări care impactează și segmentul de restaurante quick-service. În acest context, Spartan va iniția o școală de management pentru pregătirea resursei umane existente. Spartan a fost fondat în anul 2012 de Ștefan Mandachi, iar în 2023 compania Strong MND Corporation, care operează business-ul din HoReCa, precum și marca Spartan, au fost preluate de către Remus Cosovanu, primul investitor francizat al brandului, care avea deja o cotă de 30% din numărul de restaurante – și de Răzvan Nanuș, Directorul General al companiei francizate Rerum Food, care operează din 2016 un număr de șapte restaurante, în regiunile București și Constanța.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *