Politică

Va fi sau nu ales președintele în 2016? Voronin dezaprobă soluțiile PLDM și PL

Liderul PCRM spune că nu va vota pentru modificarea prevederii constituţionale privind modalitatea de alegere a şefului statului și nici pentru micșorarea pragului pentru alegerea acestuia.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Moldova în direct de la postul național de televiziune, notează UNIMEDIA.

Întrebat despre promisiunea că va vota candidatura partidelor pro-europene la funcţia de şef al statului, liderul PCRM a menționat că mai este timp până atunci.

„Vom trăi şi vom vedea. Nu grăbiți lucrurile. Trebuie să ne lămurim cu alegerile parlamentare încă. Trebuie să fie ales conducerea Parlamentului, formarea Guvernul și deja vom vedea cum vor reuşi, apoi vom discuta”, a precizat Voronin.

UNIMEDIA precizează că, Partidul Liberal Democrat și Partidul Liberal văd diferit modalitatea de soluționare a problemei constituționale privind alegerea președintelui Republicii Moldova. Deși ambele formațiuni consideră că este nevoie de un referendum național, liberal-democrații vor ca șeful statului să fie ales prin vot direct de către cetățeni, iar liberalii optează pentru micșorarea pragului pentru alegerea acestuia de către Parlament, de la 61 la 51 de voturi.

Sursa: unimedia.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *