ActualitateEconomie

va măsura 2 kilometri înălțime

În viitorul apropiat, un oraș va dobândi titlul de gazdă a celei mai înalte clădiri de pe glob. Până de curând, zgârie-norii erau considerați embleme ale culturii americane, dar acest proiect grandios promite să eclipseze toate recordurile anterioare. Descoperă locația unde se va înălța această structură monumentală și momentul de la care va începe să uimească privirile admiratorilor.
Construcția de 2 kilometri va fi cea mai înaltă din lume Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că, în ultima vreme, asistăm la conturarea unora dintre cele mai ambițioase proiecte arhitecturale. Unul dintre acestea este pe cale să devină realitate cât de curând în Arabia Saudită. Riyadh este orașul care se va putea lăuda cu cea mai înaltă clădire din lume. Unii dintre cei mai buni arhitecți și proiectanți se ocupă de acest zgârie-nori, iar proiectul va fi gata mai repede decât ne-am fi așteptat. Toată lumea vorbește deja despre clădirea din Riyadh, deși proiectul nu este finalizat. Având în vedere că va măsura 2 kilometri înălțime, mulți o numesc o adevărată revoluție arhitecturală.

Odată cu ridicarea acestei clădiri, Riyadh vrea să doboare orice record. Acest zgârie-nori de 2 kilometri înălțime va fi amplasat chiar lângă Aeroportul Internațional King Khaled. Poziționarea nu este deloc una întâmplătoare, ci a fost gândită în așa fel încât să asigure accesul către capitala Arabiei Saudite. Orașul oglindă, un alt proiect umitor Colosul din Riyahd este construit cu ajutorul uneia dintre cele mai bune echipe de specialiști din lume. Firma britanică Foster & Partners are deja la activ și alte proiecte mărețe și cunoscute, precum sediul mondial JPMorgan Chase din New York.

Această firmă de Marea Britanie se concentrează doar asupra proiectelor care reprezintă adevărate provocări pentru piața urbanistică. De departe, colosul din Riyadh va fi una dintre cele mai importante construcții din portofoliul lor. Odată cu ridicarea acestei clădiri înalte de 2 kilometri, Arabia Saudită vrea să își consolideze puterea și imaginea în lume. Arabia Saudită a atras deja atenția tuturor și a devenit un important punct economic și turistic pentru milioane de persoane. Datorită acestui colos, Riyadh are toate șansele să atragă și mai mulți investitori. La fel de puternic influențat de acest zgârie nori va fi și sectorul turistic, căci cu toții știm cât de mulți turiști atrag aceste construcții desprinse parcă din filmele SF. Clădirea înaltă de 2 kilometri nu este singurul proiect de anvergură cu care se poate lăuda Arabia Saudită. Tot aici se construiește de aproape doi ani orașul oglindă. Acesta se află în deșert și este singura așezare de acest fel din lume. Orașul oglindă va avea zero emisii de carbon și va reprezenta un mediu perfect pentru conviețuirea oamenilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *