Social

„Vă mulțumim pentru dedicare, răbdare și perseverență, în pofida dificultăților”. Astăzi este marcată Ziua Mondială a Educației și Ziua Profesorului

Joi, 5 octombrie, este marcată Ziua Mondială a Educației și Ziua Profesorului. Cu acest prilej, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu și ministrul Educației, Dan Perciun, au transmis mesaje de felicitare.

„La mulți ani, dragi profesori ai Moldovei”, se arată în mesajul președintei, însoțit de o poză de la Gala laureaților concursului republican „Pedagogul Anului”, transmite Radiomoldova.

Ziua Profesorului ne amintește, an de an, câtă apreciere merită profesorii, rolul cărora este crucial atunci când discutăm despre modelarea prezentului și viitorului aceste țări, a subliniat ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun.

„Doar împreună vom putea edifica o societate prosperă, pașnică, solidară, liberă și puternică. Vă mulțumim pentru dedicare, răbdare și perseverență, în pofida dificultăților cu care se confruntă sistemul de învățământ din țara noastră. Vă suntem recunoscători. Sub presiunea unei lumi schimbătoare, rămâneți garantul stabilității și asigurați continuitatea moștenirii valorilor culturale și spirituale ale strămoșilor noștri. În același timp, vă mulțumesc că sunteți deschiși să preluați practici moderne de predare pentru a răspunde nevoilor de învățare a elevilor de astăzi”, a menționat oficialul.

Ziua Mondială a Educației, cunoscută și ca Ziua Internațională a Profesorului, are ca scop sensibilizarea oamenilor cu privire la importanța rolului jucat de profesorii din întreaga lume. Începând cu 1994, Ziua Mondială a Educației a fost sărbătorită în fiecare an pe data de 5 octombrie. A fost desemnată de UNESCO și marchează semnarea, în 1966, a „Recomandării UNESCO/OIM (Organizația Internațională a Muncii) privind statutul profesorilor”, recomandare ce constituie principalul cadru de referință pentru abordarea drepturilor și responsabilităților cadrelor didactice la scară globală.

Vă amintim că pe 7 octombrie, la Chișinău, se va desfășura Forumul Național al Cadrelor Didactice, eveniment la care sunt Așteptați peste 400 de profesori și manageri școlari. Subiectele abordate la Forum vizează activitatea învățătorilor, profesorilor, cadrelor didactice de sprijin, managerilor școlari, formatorilor naționali și locali, tinerilor specialiști, studenților ce vor absolvi în acest an academic universitatea.

Evenimentul va fi organizat de Președinția Republicii Moldova împreună cu Ministerul Educației și Cercetării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *