Bună Dimineața

Vai și amar de capul nostru. Vine generația care vrea să copieze la BAC

Deşi cer demisia Ministrului Educaţiei, o mare parte din cei prezenţi la protest habar nu aveau unde au venit şi pentru ce protestează.  

Fiecare cetăţean are dreptul să se exprime liber. Protestul este o metodă de a atrage atenţia societăţii asupra unei probleme. Ei bine, elevii protestatari au reuşit să atragă toate privirile asupra lor. Dar oare camerele de supraveghere şi durata vacanţelor sunt singurele lucruri care-i deranjează pe actualii elevi? Avem un sistem educaţional atât de performant, şcoli moderne şi condiţii foarte bune de studiu, încât nimic altceva decât lipsa copiatului la BAC nu-i mai deranjează pe elevi?

Aceste acţiuni, cred, confirmă faptul că monitorizarea video a examenelor a fost o decizie inspirată. Acum noile generaţii care vor dori o diplomă de BAC vor fi nevoite să mai deschidă măcar din când în când cărţile.

Mai înţelegeam dacă la aceste proteste veneau elevi care s-ar fi remarcat pe la olimpiade raionale sau republicane, elevi sârguincioşi, care ştiu ce înseamnă să faci carte. Iată lor nu are de ce să le fie frică. Elevii buni oricum vor scrie bine întotdeauna. Mai rău pentru cei slab pregătiţi sau pentru cei care nu prea au idee despre care este rostul şcolii, dar vin la proteste. Culmea e că printre tinerii protestatari se aflau şi studenţi care n-au nicio treabă cu BAC-ul din 2014. Şi atunci mă întreb: câţi oare dintre protestatari sunt cu adevărat elevi şi cine, de fapt, i-a scos în PMAN?!

Printre cei care protestau ieri erau şi tineri din alte regiuni ale ţării. Cum se face că aceştia au ajuns în capitală, atunci când trebuiau să fie la ore? Probabil lipsa de la lecţii i-a „ajutat” pe unii să vorbească în tot felul, numai nu în română. La pregătirea pe care o au, ar fi justificat apelul lor să fie scoase camerele de supraveghere din sălile de examen de la BAC. Pentru ce? Răspuns: Să poată să copieze mai bine.

Pe cine reprezintă această palmă de oameni? Mai mulţi elevi din şcoli şi licee din ţară se arată nedumeriţi faţă de acţiunile pe care le întreprind aceşti indivizii. Unii se întreabă: de ce ăștia vorbesc în numele tuturor elevilor?!

Păcat că s-a ajuns la o asemenea situaţie. Unde-s tinerii cărora le aparţine viitorul? Dacă-mi spuneţi că ăştia sunt ei, îmi fac bagajele şi plec, aşa cum au făcut sute de mii de conaţionali. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *