Externe

Val de arestări în Turcia după atentatul de la Ankara, revendicat de PKK

Aproape 70 de persoane au fost arestate marţi în Turcia, suspectate de legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care a revendicat atentatul soldat cu rănirea a doi poliţişti, duminică, la Ankara, anunţă autorităţile, relatează News.ro.

Ministrul turc de Interne Ali Yerlikaya anunţă că 67 de suspecţi au fost arestaţi în 16 dintre cele 81 de provincii ale Turciei.

PKK, considerat o organizaţie teroristă de către Ankara şi Uniunea Europeană (UE), a revendicat atacul lansat duminică de către doi atacatori la sediul Ministerului turc de Interne, la Ankara.

Unul dintre cei doi bărbaţi s-a detonat, iar celălalt a fost ucis prin împuşcare înainte să poată să pătrundă în incinta ministerului.

Turcia a lansat represalii duminică seara – atacuri aeriene – împotriva combatanţilor kurzi turci din cadrul PKK în Kurdistanul irakian, unde organizaţia – care luptă împotriva Ankarei din 1984 – dispune de baze.

Luni, 20 de persoane, inclusiv cadre locale din Partidul HDP (prokurd), acuzate de către autorităţile turce de legături cu PKK, au fost arestate la Istanbul şi în provincia Kirklareli (nord-vest).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *