CSI / RusiaUcraina

Val de trădări în Rusia! FSB anunță o operațiune de amploare: Foști angajați din apărare, săltați după ce ar fi colaborat cu serviciile secrete ucrainene

Foști angajați ruși din sectorul de apărare au fost reținuți pentru cooperare cu serviciile de informații militare ucrainene, a anunțat marți Serviciul Federal de Securitate (FSB, fostul KGB). Serviciul de Securitate al Rusiei susține că acești foști angajați pregăteau atacuri „teroriste în regiunile Kursk și Belgorod”.

”Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse a suprimat activitățile ilegale ale foștilor angajați ai organizației complexului militar-industrial – cetățeni ai Federației Ruse, agenți ai Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei (GUR MOU), suspectați de transferul către serviciile de informații străine a documentației tehnice și a mostrelor de produse militare utilizate la crearea de arme și echipamente militare utilizate de Forțele de Apărare ruse”, a precizat FSB, relatează Interfax.

Deținuții sunt, de asemenea, suspectați de ”pregătirea de a comite explozii menite să avarieze facilitățile infrastructurii de transport – căile ferate din regiunile Kursk și Belgorod, folosite pentru a aproviziona unități ale Forțelor Armate Ruse care participă la o operațiune militară specială în Ucraina”.

Ce a găsit FSB la percheziții și ce riscă cei vizați

Potrivit FSB, de la cei reținuți a fost găsit explozivi din plastic cu o greutate totală de peste patru kilograme, patru siguranțe, documentația de proiectare și produse militare, precum și 150 de mii de dolari americani.

Unitatea de anchetă a agenției de securitate a deschis un dosar penal în temeiul articolului 275 (înaltă trădare), articolul 1 partea 30, articolul 2 partea 281 litera ”a” din Codul penal al Federației Ruse (pregătirea pentru sabotaj). Potrivit acestor articole, suspecții sunt pedepsiți cu închisoare pe viață.

”Suspecții au fost arestați și mărturisesc”, a precizat FSB.

Acuzațiile de trădare au crescut în Rusia, în special de la începutul războiului din Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *