Politică

Valeri Kuzmin confirmă: Moscova pregătește rechemarea mea!

Ambasadorul rus a refuzat însă să spună care sunt candidaturile discutate , precizând doar că numele noului ambasador va fi anunțat doar după semnarea de către președinte rus a unui decret în acest sens.

”Sper să fie foarte curând. Sper că în curând președintele Federației Ruse să semneze decretul de numire a unui alt ambasador rus în Republica Moldova”, a declarat Valeri Kuzmin, vineri, 10 februarie, la o conferință de presă, prilejuită de Ziua lucrărtorului diplomatic al Federației Ruse.

El a precizat că deține funcția de ambasador de mai bine de cinci ani și în conformitate cu normele diplomatice trebuia rechemat în legătură cu expirarea mandatului. ”Acum un an și jumătate am trimis o solicitare privind identificarea unui nou ambasador rus la Chișinău și recent am primit semnale în acest sens”, a adăugat Valeri Kuzmin. Ambasadorul a menționat că deși va pleca”o parte din inima sa va rămâne în Republica Moldova, unde a găsit mai mulți prieteni”.

La începutul lunii ianuarie 2012, presa de la Moscova a scris că ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Valeri Kuzmin, va fi rechemat din funcție, în legătură cu expirarea mandatului său și că acesta ar putea fi în locuit cu Farid Muhamedșin, șeful Agenției federale pentru CSI.

ARENA precizează că la începutul anului curent ambasadorul Valeri Kuzmin a fost ținta mai multor critici atât din partea reprezentanților societății civile, cât și din partea unor actori politici de la Chișinău, după ce a afirmat că tânărul Vadim Pisari din satul Pârâta, împușcat mortal de un militar rus din forțele de menținere a păcii, ar fi fost beat în momentul accidentului și ar fi condus o mașină dată în căutare. Ulterior, Ministerul de Interne de la Chișinău a dezmințit ulterior aceste afirmații ale lui Valerii Kuzmin.

Partidul Liberal și numeroase organizații civile au cerut în urma acestui incident ca ambasadorul rus să fie revocat din funcție.

Sursa: arena.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *