Economie

Valeriu Lazăr: „Investiţiile vor lipsi, dacă nu va exista un mediu propice pentru dezvoltarea businessului”

„Pentru ţările în curs de dezvoltare, cum ar fi şi R. Moldova, cota de investiţii capitale directe ar trebui să constituie 25-30% anual. Şi noi cunoaştem cum să asigurăm condiţiile necesare pentru atingerea acestui obiectiv. Investiţiile vor lipsi, dacă nu va exista mediul propice pentru dezvoltarea businessului, dacă investitorii nu vor simţi o atmosferă de previzibilitate a instituţiilor care adoptă legile. De asemenea, este important să oferim posibilităţi reale de implementare a proiectelor”, a spus Lazăr. Potrivit lui, „nu vor fi rezultate, dacă guvernul nu funcţionează în armonie şi, respectiv, nicio instituţie nu va acţiona în mod sincron. Dacă vine un investitor în R. Moldova, noi suntem obligaţi să-i creăm condiţii prielnice pentru activitate”, susține ministrul.

În contextul votului de neîncredere acordat guvernului, ministrul Economiei a declarat: „Dacă voi demisiona, activitatea ministerului va continua, deoarece există o strategie, există documente şi aceasta este important. Credeţi-mă, investitorii sunt persoane inteligente care înţeleg că demisia unui guvern nu determină doar factorii negativi, dar şi pe cei pozitivi. Noi trăim într-o ţară democratică şi pe toţi ne preocupă ce ne aşteaptă în viitor. Pentru investitori este important că există instituţii, legi care lucrează. În Moldova există legi, instituţii care sunt în stare să funcţioneze. Moldova se află pe o cale dreaptă de dezvoltare. Din întâmplările de astăzi, vom trage învăţămintele necesare”, a conchis ministrul Lazăr.

Menționăm că la Forul Investițional Internațional ,,Invest in Moldova” au participat peste 40 de reprezentanți ai companiilor străine din SUA, Grecia, Italia, Danemarca, Federația Rusă, Ucraina ș.a.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *