Actualitate

Valeriu Lazăr: RM trebuie să devină o zonă de interese comune a Occidentului şi Estului, şi nu una de divergenţe

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a declarat în deschiderea evenimentului că Guvernul a decis încă în anul 2006 direcția de integrare a țării, iar acum există o viziune clară, voință politică și cadrul de resurse necesar pentru a realiza reformele inerente integrării europene.

"Procesul de integrare europeană îl văd ca pe unul de modernizare a Republicii Moldova după modelul european, spre binele cetățenilor săi, fără a înrăutăți însă relațiile cu partenerii tradiționali din est. Modelul european înseamnă legislație îmbunătățită, practici de funcționare a instituțiilor, competitivitate sporită, inclusiv pe alte piețe", a declarat ministrul Economiei. Valeriu Lazăr a precizat că e firesc ca Republica Moldova să se integreze într-o piață regională mai mare. Totuși exporturile moldovenești devin tot mai sofisticate și pe lângă țările UE, unde sunt exportate 50% din bunuri și servicii, CSI cu cca 40%, cota altor țări precum Turcia, China, Japonia sau SUA, este în creștere.

Totodată, Valeriu Lazăr a optat pentru implicarea cât mai largă a elitelor politice și economice în dezbaterea privind integrarea europeană, dar în același timp și informarea tuturor cetățenilor, căci schimbările vor afecta întreaga populație a țării.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *