Eveniment

Valeriu Lazăr şi Andrei Popov au fost audiaţi de comunişti

17.14 Andrei Popov: "Urmează să negociem cu Ucraina statutul centralei de la Dnestrovsk, precum şi a carierilor de piatră din Cernăuţi şi Pervomaisk".

17.10 Andrei Popov: "Noi am deblocat negocierile cu Ucraina. Timp de trei ani, 2006-2009, când dl Dodon a fost ministru al Economiei, nu a avut loc nicio întâlnire a comisiilor interguvernamentale".

17.00 Viceministrul de externe, Andrei Popov, este luat la întrebări de comunistul Alexandr Petcov pe tema proprietăţilor R. Moldova de pe teritoriul Ucrainei.

16.45 La solicitarea fracţiunii PCRM, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, s-a prezentat în faţa deputaţilor comunişti pentru a răspunde la întrebări pe tema vânzării unui lot de armament, ce a fost transportat în septembrie de un avion venit din Libia.

16.30 Fracţiunile propun proiecte de legi ce urmează a fi examinate săptămâna viitoare.

16.20 Mihai Godea: "Cu s-au finalizat audierile parlamentare în ultimii doi ani? Răspunsul este acelaşi: niciun rezultat". 

16.16 Adrian Candu: "Am asistat la un spectacol al audierilor".

16.05 V. Ioniţă, Al. Stoianoglo, Gh. Popa răspund la întrebările deputaţilor.

15.20 Veaceslav Ioniţă răspunde la întrebările deputaţilor pe tema atacurilor raider.

15.09 Deputaţii urmează să dea întrebări raportorilor.

15.07 Preşedintele Comisiei juridice, Gheorghe Popa, a prezentat ultimul raport privind atacurile raider.

15.00 Preşedintele Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică, Alexandru Stoianoglo, prezintă raportul privind investigarea atacurilor raider împotriva unor bănci din R. Moldova.

14.43 Preşedintele Comisiei economie şi finanţe, Veaceslav Ioniţă, prezintă raportul despre atacurile raider asupra băncilor "Banca de Economii", "Agroindbank", "Unibank" şi compania "ASITO".

13.50 Deputaţii au luat o pauză de 30 minute înainte de audierea rapoartelor comisiilor parlamentare despre situaţia băncilor în R. Moldova.

13.40 Deputaţii au adoptat în prima lectură proiectul de lege privind reglementarea activităţii editoriale.

13.32 Mihai Ghimpu către Inna Şupac: "Domnişoară comsomolistă, ca să ajungeţi la nivelul soţiei mele trebuie să mănânci multă mămăligă".

13.23 Inna Şupac (PCRM): "Soţia dlui Ghimpu, care lucrează la Ministerul Culturii, vrea să lichideze Camera Naţională a Cărţii"

13.19 Mihai Ghimpu (PL): "Care e motivul păstrării Camerei Naţionale a Cărţii? În toate ţările europene cărţile sunt păstrate la biblioteca naţională".

13.10 Este examinat proiectul de lege cu privire la activitatea editorială.

13.03 Proiectul privind regimul de aflarea a maşinilor străine în R. Moldova a fost remis în comisie. "Proiectul nu soluţionează problema maşinilor cu numere străine", a fost argumentul unor deputaţi din PL şi PCRM.

12.46 Deputaţii discută despre prelungirea termenului de aflare a maşinilor cu numere străine pe teritoriul Republicii Moldova până la 180 de zile.

11.35 Persoanele cu dublă cetăţenie ar putea deţine funcţii publice în cadrul CCCEC, Serviciul Vamal şi Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat. Un proiect de lege ce prevede aceste modificări a fost votat în prima lectură. Comuniştii au votat împotrivă. "Aceste persoane ar putea avea acces la secretul de stat" a fost argumentul lor.

11.07 Fracţiunea PCRM a solicitat ca ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, să vină astăzi în Parlament şi să informeze ce fel de armament al Armatei Naţionale a fost transportat de un avion din Libia.

11.01 Deputaţii din fracţiunile AIE a votat în prima lectură proiectul de lege care prevede sancţionarea întreprinderilor şi instituţiilor cu 3000 de unităţi convenţionale sau cu 3 ani de închisoare pentru evaziunea fiscală şi operaţiuni prin firme fantomă.

11.23 Deputaţii au reluat examinarea proiectele de lege propuse pentru ziua de ieri, 6 octombrie.

10.17 Marian Lupu: "Nu voi supune aceste propuneri la vot.  A fost un schimb de injurii din ambele părţi".

10.10 Artur Reşetnicov (PCRM): "Cerem punerea la vot eliminare din şedinţă a lui Valeriu Saharneanu".

10.05 Ion Hadârcă (PL) a cerut elimenarea lui Oleg Reidman (PCRM) pentru ameninţarea cu răfuiala fizică adresată lui Valeriu Saharneanu (PL) săptămâna trecută.

10.02 Sergiu Sârbu (PCRM) cere amânarea audierii premierului Vlad Filat privind atacurile raider asupra unor bănci din republică, până la obţinerea rapoartelor comisiilor pe acest subiect. 

Şedinţa de ieri a fost întreruptă, după ce opoziţia comunistă a plecat din sala de şedinţă.

10.00 Sunt prezenţi 87 de deputaţi

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *