Actualitate

Valeriu Munteanu: Cine sunt responsabilii din cadrul instituțiilor RM care au eliberat actul de identiate pentru asasinul GRU?

Pașaport moldovenesc pentru GRU (ГРУ – Главное Разведывательное Управление – орган внешней разведки Министерства Oбороны Российской Федерации)

Întrebări pentru MAI, SIS și MAEIE! În atenția Consiliului Suprem de Securitate și a doamnei președinte Maia Sandu!

Agentul GRU implicat în otrăvirea cu Noviciok a lui Serghei Skripal și explozia depozitului ceh de muniție avea pașaport moldovenesc, pe numele Nicolae Popa.
– Pașaportul moldovenesc al agentului GRU era fals sau autentic, eliberat de autoritățile Republicii Moldova?

– Dacă pașaportul este autentic, cine sunt responsabilii din cadrul instituțiilor Republicii Moldova care au eliberat acest act de identitate?

Astfel de suspiciuni trebuie clarificate pe loc. Republica Moldova nu poate dobândi reputația de “gaura neagră” la granița UE, cu pașapoarte eliberate pentru agenți GRU, care le-au folosit pentru activități teroriste sau cu răpirea judecătorului ucrainean Ceauș intrat în Republica Moldova cu pașaportul altei persoane.
Pericolul este ca UE să „obosească” de asemenea probleme moldovenești și să ceara suspendarea regimului liberalizat de vize cu Republica Moldova, ce ar afecta grav toți cetățenii noștri.

Supremația legii, a statului de drept, independenta justiției, vectorul european, trebuie dovedite cu fapte, altfel rămân doar lozinci, vorbe goale, în gura unor politicieni statalist-moldoveniști, mereu demagogi și mereu ipocriți.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *