ActualitateSport

Valeriu Munteanu, fost ministru al Mediului, a reușit să încheie cu succes ultra-maratonul de 50 km în competiția Transylvania 100K Ultra în Masivul Bucegi

Sâmbătă și duminică în masivul Bucegi din munții Carpați a avut loc ediția cu numărul 8 al competiției de alergare de anduranță Transylvania 100k ultra, unul dintre cele mai complicate ultra-maratoane montane din Europa.

Startul și finișul competiție au fost, în mod tradițional, în curtea Castelului Bran, iar conform legendelor despre Vlad Dracula, de numele căruia se leagă acest castel medieval, participanții la alergare, majoritatea din străinătate, au dorit să parcurgă un traseu de groază și se pare că organizatorii au reușit să le ofere acest lucru.

În cadrul competiției la probele de 20, 30, 50, 80 și 100 km au participat și 40 de sportivi basarabeni, printre acești, la proba de 50 km ultra, a fost și fostul ministru al Mediului din Republica Moldova, Valeriu Munteanu.

Foto: 27 mai 2023. Bran, România.

La încheierea cursei, Valeriu Munteanu a scris pe o rețea de socializarea următorul mesaj:

„Everestul meu cel românesc – de la maraton la ultra-maraton

Am reușit astăzi să alerg primul ultra-maraton montan, la una dintre cele mai complicate competiții de alergare montană din Europa – Transilvania 100K.

Între sublim și imposibil

Iadul descris în Decameronul lui Giovani Boccacio pare a fi mai liniștit decât urcarea de la Cabana Mălăiești spre vârful Omu, pe o pantă foarte abruptă, cu zăpadă de vreo 2 metri “zăhărâtă” dar aproape virgină, călcată doar de temerarii care mergeau în fața coloanei de alergători, în ceață (sus) și cu un început de burniță. A fost complicat, aproape imposibil, a fost o luptă interioară acerbă cu eul propriu, dar nu a “defectat” nici un sportiv în acel loc primejdios.

Dar “Iadul” de la vârful Omu a fost cucerit de “Raiul” priveliștilor din restul traseului care a străbătut masivul Bucegi, încheindu-se în curtea Castelului Bran.

Astăzi m-am convins odată în plus că munții Carpați (Carpații noștri românești) sunt cei mai frumoși munți din lume.

Sportul este viață.”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *