Opinii și Editoriale

Valeriu Munteanu: Trei culori și-o singură iubire — românească

La 27 aprilie 1990, tricolorul românesc a fost aprobat drept drapel oficial în Basarabia, atunci, încă sub ocupație rusească (directă).

După ce Parlamentul și-a dat votul, disidentul anti-comunist Gheorghe Ghimpu, deputat, s-a urcat pe clădirea Parlamentului (actuala clădire a Președinției) și a arborat primul drapel românesc după mai bine de 55 de ani de asuprire sovietică, deci rusească.

La 27 aprilie 1990 a fost aprobat anume tricolorul fără stemă, pe care îl arborez cu mândrie de mai mulți ani pe un catarg (și mereu în suflet) în grădina casei noastre dintr-o suburbie a Chișinăului.

Arborarea drapelului românesc în Republica Moldova este cvasi-legală, iar mai mulți oameni au primit amenzi usturătoare pentru “îndrăzneala” de a-și manifesta românismul în această formă. Hiba legală încă există în legislație iar autoritățile se fac că plouă, când vine vorba de acest subiect sensibil….dar în ultimul timp chiar plouă mult.

„Străine pofte ne-au răpit
Când via dulce, când ogorul,
Dar nimeni nu a izbutit
Din piept să smulgă Tricolorul”.

Veni-va ziua când pe ambele maluri ale Prutului va flutura (inclusiv la nivel oficial) doar un singur tricolor, cel românesc.

Basarabia e România.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *