Moldova

Valeriu Streleţ: “Plecarea lui Mihai Godea nu va afecta unitatea PLDM”

12.45 Are loc votarea respingerii consecutive a proiectelor de lege. 

12.30 Are loc examinarea proiectelor de acte legislative propuse de comisiile permanente ale Parlamentului spre respingere (22 proiecte). Comuniştii sunt revoltaţi că proiectele legislative sunt examinate la pachet. E vorba de proiecte care, potrivit comisiilor parlamentare, nu mai sunt actuale sau au fost respinse de Guvern (ex. scoaterea sârmei ghimpate de la hotarul de vest sau anularea vizelor pentru cetăţenii SUA şi UE).

12.12 Comuniştii nu sunt mulţumiţi de modul în care a fost întocmită lista nominală a delegaţiilor Parlamentului R. Moldova în organizaţiile parlamentare internaţionale. 

12.08 Mihai Godea: "Ah, da, am uitat să mă prezint. Mihai Godea, partidul poporului".

12.05 Deputaţii examinează proiectul de lege privind componenţa nominală a delegaţiilor Parlamentului Republicii Moldova în organizaţiile parlamentare internaţionale. 

12.00 Simion Furdui a devenit noul membru al Biroului Permanent al Parlamentului a fost numit Simion Furdui (PLDM) ca urmare a retragerii lui Mihai Godea din PLDM.

11.50 Deputaţii au votat unanim componenţa grupurilor parlamentare de prietenie.

11.46 Comuniştii Grigore Petrenco şi Alexandr Petcov întreabă dacă există grade de rudenie între Mariana Onceanu-Hadârcă şi vicepreşedintele PL, Ion Hadârcă. Deocamdată nu au primit niciun răspuns. 

11.43 Noii membri CCA au depus jurământul. 

11.40 Parlamentul a aprobat cei trei candidaţi pentru selectaţi pentru suplinirea funcţiilor vacante în Consiliul Coordonator al Audiovizualului. Aceştia sunt Dinu Ciocan, Mariana Onceanu-Hadârcă şi Nicolae Damaschin. 

11.30 Comisia juridică a apreciat că proiectul ne 2000 va apropia legislaţia naţională de normele europene de protecţie a proprietăţii intelectuale. Proiectul de lege a fost adoptat cu majoritatea de voturi în două lecturi. 

11.28 Vicedirectorul general Agenţiei de Stat pentru Propritatea Intelectuală, Ion Ţigănaş, propune proiectul de lege nr 2000 privind protecţia proprietăţii intelectuale. Proiectul prevede introducerea în Codul Penal a două norme speciale ce vor asigura protecţia indicaţiilor gerografice,  denumirilor ştiinţifice şi proprietăţii intelectuale.

11. 16 Deputaţii au adoptat cu majoritate de voturi Proiectul de lege pentru ratificarea Protocolului între Republica Moldova şi Republica Cehă privind amendamentele la Acordul între Republica Moldova şi Republica Cehă privind promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor, semnat la 12 mai 1999 la Praga.

11.11 Deputaţii au aprobat unanim Proiectul de lege pentru ratificarea Acordului privind Regulile de determinare a ţării de origine a mărfurilor în Comunitatea Statelor Independente.

10.48 Ministrul Justiţiei Oleg Efrim a propus aprobarea Planului naţional de acţiuni în domeniul drepturilor omului pentru anii 2011-2014.

10.46 Proiectul de Lege nr 10/42 a fost adoptată de către majoritatea deputaţilor. 

10.43 Deputatul Gheorghe Anghel, PCRM, a spus că fracţiunea comunistă va vota acest proiect de lege.

10.30 Comisia agricultură şi industriei alimentare a aproabt pozitiv acest proiect de lege.

10.21 Viceministrul Agriculturii, Ştefan Chitoroagă, propune proiectul de Lege nr. 10/42 privind destinaţia utilizării mijloacelor fondurilor de subvenţionare a producătorilor agricoli, în sumă de 250 milioane lei

10.12 Eduard Muşuc cere ca Mihai Ghimpu să-şi ceară scuze pentru afirmaţia că cei care au participat la Marşul Victoriei de pe 9 mai au fost plătiţi de PCRM. 

10.00 Începe şedinţa Parlamentului. Sunt prezenţi 89 de deputaţi

09.50 Un grup de reprezentanţi ai organizaţiei Amnesty Internationala Moldova s-au adunat în faţa Palatului Republicii ca să ceară respectarea drepturilor persoanelor cu dezabilităţi. Ei solicită amenajarea locurilor speciale pentru astfel de persoane ca să le fie facilitată deplasarea în locuri publice şi accesul în clădiri.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *