Eveniment

Valeriu Zubco și-a dat demisia

Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului, Marian Lupu.  „Eram deja în ședință când am fost informat de cabinetul meu, că a intervenit procurorul general și că și-a anunțat demisia. Mai multe detalii nu cunosc”, a declarat Marian Lupu, în urma ședinței Biroului Permanent al Parlamentului.

Serviciul relații cu mass-media al Procuraturii Generale scrie că „Valeriu Zubco a decis să-şi depună demisia din funcţie”, anunțând că detaliile vor fi prezentate săptămâna viitoare în cadrul unei conferințe de presă. 

Luni va avea loc ședința extraordinară a Parlamentului, în care deputații vor trebui să aprobe demisia lui Valeriu Zubco.

După scandalul provocat de incidentul de la Pădurea Domnească, societatea civilă și mass-media independentă au cerut din start demisia procurorului general. Pe 14 ianuarie, Valeriu Zubco a decis să „se autosuspende”, ceea ce a însemnat de fapt prelungirea concediului personale cu 15 zile. Premierul Vlad Filat anunțase în acest context că va obține demiterea lui Zubco chiar și fără susținerea colegilor din AIE. 

După plecarea lui Valeriu Zubco, funcția de procuror general interimar îi revine prim procurorului-adjunct  Andrei Pântea. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *