Actualitate

Vama a depășit planurile de colectare a banilor la buget

Potrivit datelor prezentate, în primele șase luni ale anului, volumul exporturilor a crescut cu 16%, cifrându-se la 28 de miliarde de lei. În același timp, valoarea mărfurilor exportate în baza declarațiilor de origine prezentate de către deținătorii statutului de exportator aprobat a crescut de aproape trei ori, însumând 2, 7 miliarde de lei.

În cadrul ședinței, directorul general al SV, Vitalie Vrabie, a solicitat accelerarea dezvoltării comerțului electronic, astfel încât producătorii autohtoni să poată accesa mai ușor piețele de desfacere externe. O solicitare a fost simplificarea tranzacțiilor operate de întreprinzătorii mici și mijlocii, care exportă cantități moderate de produse. Pentru aceștia urmează a fi aplicat un concept de declarare, care ar exclude necesitatea contractării serviciilor unui broker vamal.

Vitalie Vrabie a subliniat și necesitatea consolidării capacităților instituționale ale Laboratorului Vamal prin dotarea cu noi echipamente și diversificarea metodelor de încercări. Actualmente, Laboratorul Vamal este acreditat pentru efectuarea încercărilor de laborator pentru mai multe tipuri de produse, între care cele petroliere, alimentare, textile sau spirtoase.

Sursa: ipn.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *