Ultima oră

VAMA moldovenească schimbă REGULILE

Actualmente agentul constatator al Serviciului Vamal decide asupra corpurilor delicte potrivit prevederilor art. 106 din Codul penal și ale art. 162 din Codul de procedură penală, care se aplică în modul corespunzător în procesul contravențional, precizează Serviciul Vamal.

Sursa citată explică că odată cu noile reglementări operate, dacă bunurile utilizate, folosite, destinate, etc., la săvârșirea unei contravenții vamale și recunoscute de către organul vamal ca fiind corpuri delicte (de ex.: un mijloc de transport) nu puteau fi supuse confiscării, pe motivul că nu sunt în proprietatea contravenientului, de acum încolo, în baza noilor modificări, organul vamal va percepe contravaloarea acestor bunuri (de ex.: contravaloarea mijlocului de transport).

Serviciul Vamal menționează că noile reguli „vor contribui la sporirea securității economice a statului prin diminuarea numărului de cazuri de trecere ilegală a mărfurilor peste frontiera de stat și asigurarea respectării reglementărilor vamale de către cetățenii, care intenționează să recurgă la diferite fraude vamale”.

Autor: HotNews
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *