Astăzi 5 Iulie 2020, Duminică - Ultima actualizare la ora 14:06
Abonamente

14 Decembrie 2009, ora 20:30

Vandali in sutana

Marime Font
Imagini: 4

Ieri va informam despre grupul asa-numitilor crestini-ortodocsi care, inarmati cu ciocane si bate, au distrus Menora evreiasca instalata la intrarea centrala in Gradina publica „Stefan cel Mare si Sfant” din capitala cu ocazia uneia dintre principalele sarbatori religioase ale evreilor, numita „Hanukka”. Aceasta stire a facut inconjurul lumii. A doua zi dupa producerea evenimentului, liderii mai multor partide, Guvernul RM si Ministerul Afacerilor Externe din Israel au reactionat la cele intamplate la Chisinau.

Preotul Anatolie Cibric:

„Voi actiona Primaria in judecata”

Preotul Anatolie Cibric este hotarat sa organizeze si de acum inainte proteste ca cele de duminica. El sustine ca va actiona in judecata Primaria capitalei pentru ca a dat aprobare Comunitatii Evreilor sa instaleze simbolul evreiesc langa monumentul lui Stefan cel Mare. „Comunitatea evreilor ar trebui sa-si ceara scuze de la societatea moldoveneasca, pentru ca a sfidat religia ortodoxa cand au adus Menora in centrul orasului”, a spus Cibric. In cadrul unei conferinte de presa, Anatolie Cibric a declarat ca „actiunile sale si ale enoriasilor ortodocsi nu au caracter antisemit, dar aparatoare ale religiei ortodoxe. Noi nu am fi avut nimic impotriva, daca simbolul ar fi fost instalat la Monumentul Victimelor Holocaustului”.
Preotul a mai spus ca politia l-a contactat pentru audieri si ca nu ii este frica de un posibil dosar penal.

Menora evreiasca a fost doborata la pamant de catre credinciosii de la Biserica „Sfanta Paraschiva”, impreuna cu alti protestatari de la Asociatia religioasa „Sfanta Maica Matrona”, care - va reamintim -, la 15 ianuarie in 2007, au atacat ziarul „TIMPUL de dimineata”. Acestia au amenintat membrii redactiei cu moartea si, dupa ce au fost dati afara de catre oamenii care asigurau paza, au aruncat cu oua in sediul redactiei, protestand, astfel, fata de un articol in care fostul premier era acuzat ca a predicat de pe amvon.

Pana in prezent, politia asa si n-a stabilit identitatea celor care au organizat acel act de vandalism si nu a dorit sa-i scoata la iveala pe adevaratii lui organizatori. Desi exista documente care-i demonstreaza vinovatia, protoiereul Anatolie Cibric, conducatorul grupului religios, n-a fost tras la raspundere in acel caz. Numai profesionalismul si prezenta de spirit ale ziaristilor au permis ca incidentul sa nu degenereze intr-o rafuiala, cu varsare de sange.

In prezent, dosarul se examineaza la CEDO. Janeta Hanganu, reprezentanta TIMPULUI la CEDO, ne-a spus ca „acest caz a fost inclus in Raportul International pentru Drepturile Religioase din 2007, la sectiunea III - „Abuzuri sociale si Discriminare”, alaturi de alte incidente in care au fost implicate fete bisericesti”. Tot ieri, Ministerul Afacerilor Externe din Israel si-a exprimat profunda indignare in legatura cu cele intamplate si a declarat ca o manifestare de antisemitism atat de revoltatoare este de neconceput si inadmisibila. MAE din Israel spera ca autoritatile R. Moldova vor ancheta acest act salbatic de vandalism si ii vor trage la raspundere pe profanatori.

Vadim Cheibas, secretarul Mitropoliei Moldovei:Mitropolia nu poate sa manevreze cu sentimentele oamenilor”

Bineinteles ca Mitropolia nu aproba astfel de manifestari cu caracter abuziv, dar ele nu au fost coordonate cu noi. Eu cred ca problema are doua aspecte - negativa si pozitiva. Cea negativa, ca gen de manifestare, este faptul ca s-a soldat cu distrugerea unui obiect de cult. Pozitiv este faptul ca Biserica Ortodoxa sau credinciosii si-au aratat nedumerirea si revolta vizavi de expunerea unui simbol al altei confesiuni, in cazul dat - iudaice.

Consider ca problema trebuia sa fie anticipata. Eu cred ca aceasta Menora putea fi instalata in alt loc, in Sinagoga, de exemplu. Mitropolia poate coordona, organiza anumite manifestari, dar nu poate sa manevreze cu sentimentele trezite la anumiti oameni, mai ales cand e vorba de aspectul religios. Cand lucrurile se fac nechibzuit, atunci se intampla ce se intampla.


Alexandru Bilinchis: „Asteptam reactia Mitropoliei Moldovei”

„Actiunea este una huliganica si iese din limitele normalului, iar cei care au distrus obiectul de cult sunt niste vandali” - este pozitia organizatiei evreiesti din R. Moldova, expusa ieri, in cadrul unei conferinte de presa, dupa ce, duminica, circa 200 de crestini inarmati cu bate si ciocane au distrus candelabrul evreiesc instalat la intrarea centrala din Gradina publica „Stefan cel Mare si Sfant” cu ocazia sarbatorii religioase a evreilor „Hanukka”.

Protestatarii, in frunte cu protoiereul Anatolie Cibric, au fost deranjati de obiectele de cult evreiesti, pe motiv ca acestea ar dauna religiei ortodoxe din R. Moldova. „Sunt niste oameni fara cultura, care au fost indusi in eroare. Cibric ne-a spus ca nu coordoneaza actiunile sale cu nimeni, el este in drept sa decida ce sa faca”, a declarat Alexandru Bilinchis, reprezentantul organizatiei evreiesti.

Potrivit lui, actiunea a fost autorizata de primarie, iar protestatarii n-au avut niciun drept sa-si bata joc de obiectul de cult. Desi membrii ei sunt nedumeriti de actiunile antisemite, ei au refuzat sa depuna o plangere la MAI sau procuratura. „Daca organele competente se vor autosesiza, atunci sa-i pedepseasca. Noi nu o vom face. Ne-am adresat cu o scrisoare la Mitropolia Moldovei si asteptam reactia acesteia fata de actiunile lui Anatolie Cibric”, a precizat Alexandru Pincevschi, un alt reprezentant al organizatiei evreiesti.

Guvernul cheama la pace si buna intelegere

Guvernul R. Moldova isi exprima regretul vizavi de incidentul care s-a produs duminica in scuarul Europei din centrul Chisinaului. R. Moldova este un stat democratic, in care drepturile si libertatile fundamentale sunt garantate, iar ura, intoleranta, xenofobia, alte manifestari cu caracter negativ sunt inadmisibile.
Guvernul face apel catre reprezentantii tuturor confesiunilor, grupurilor etnice, catre toti cetatenii, sa se abtina de la actiuni ce ar putea prejudicia armonia in societate, prietenia si convietuirea diferitelor etnii si confesiuni, pacea si buna intelegere. Numai astfel vom ajunge un stat european prosper cu o democratie functionala.
In vederea evitarii unor situatii similare, Guvernul cere organelor responsabile sa trateze cu maxima seriozitate si responsabilitate evenimentele ce vizeaza activitatea cultelor si sentimentele religioase ale cetatenilor, evaluand inclusiv posibilul lor impact asupra societatii.

Alexandru Tanase, ministrul Justitiei: „Sfanta Maica Matrona” risca sa fie desfiintata”

Actiunile care au avut loc duminica sunt acte xenofobe si de vandalism. Sunt manifestari medievale, organizate de o grupare obscura. Voi cere Procuraturii Generale sa investigheze cazul, iar vinovatii sa fie pedepsiti. Astfel de acte au fost tolerate, din pacate, pana acum si nu trebuie lasate asa, pentru ca exista riscul sa se mai repete. De asemenea, cred ca si Mitropolia Moldovei ar trebui sa condamne si sa se desolidarizeze public de astfel de actiuni.

Ministerul Justitiei a initiat procedura de control asupra corespunderii prevederilor statutare a activitatii Asociatiei Obstesti „Sfanta Fericita Maica Matrona”. De asemenea, MJ va solicita Bisericii „Sfanta Cuvioasa Paraschiva” si slujitorului bisericesc Anatolie Cibric, precum si MM, pozitia acestora vizavi de actiunile de antisemitism care au avut loc la 13 decembrie. Dupa efectuarea acestor verificari, in functie de gradul de implicare a asociatiilor obstesti sau structurilor bisericesti in actiunile de antisemitism, MJ va avertiza oficial persoanele care au comis aceste acte de vandalism asupra necesitatii de a se abtine pe viitor de la comiterea unor incalcari similare si va decide asupra masurilor care vor fi aplicate, in conformitate cu Legea cu privire la asociatiile obstesti si Legea privind cultele religioase si partile lor componente. Aditional, Ministerul Justitiei va solicita Procuraturii Generale sa investigheze aceste actiuni prin prisma legislatiei penale.

Silviu Musuc, seful politiei municipale: „Parintele Anatolie Cibric este audiat de politie”

Initial, la fata locului erau sapte politisti, iar cand am vazut ca spiritele se incita, am mai chemat intariri. Colaboratorii politiei au incercat sa-i convinga pe enoriasi sa pastreze linistea. Politia nu a avut dreptul sa intervina in forta. Am incercat sa-i convingem pe membrii Asociatiei religioase „Sfanta Maica Matrona” sa inceteze demontarea obiectului de cult evreiesc, dar cu parere de rau nu ne-au ascultat. Parintele Anatolie Cibric a fost chemat la Comisariatul Buiucani unde este audiat in calitate de organizator. Pana la ora actuala, nu a fost deschis niciun dosar pe numele persoanelor prezente la manifestatie.


Serafim Urecheanu, AMN: „Indiferent de confesiune, cu totii trebuie sa fim protejati de lege”

Actiunile de duminica a grupului de crestini-ortodocsi ar putea duce la conflicte religioase de proportii. Daca suntem un stat polietnic, in tara existand in jur de 100 de nationalitati, daca in RM comunitatea evreiasca este inregistrata oficial, nu vad nimic rau in faptul ca acesti oamenii sa-si tina sarbatorile lor. Nu cred ca, prin instalarea Menorei in Gradina publica, comunitatea evreiasca a facut o tentativa impotriva Bisericii Ortodoxe din RM. Nu avem niciun drept de a impune pozitia noastra in calitate de crestini altor confesiuni.

Nu e de mirare faptul ca, atunci cand acelasi grup de oameni au atacat TIMPUL, n-au fost pedepsiti. Atunci, Mitropolia Moldovei era protejata de comunisti. Astazi, insa, cred ca politia actioneaza in baza legii. Vrem sa construim un stat bazat pe drept si trebuie ca fiecare om, indiferent de nationalitate, confesiune, sa fie protejat de lege.

PLDM: „Acel grup reprezinta o provocare”

Partidul Liberal Democrat din Moldova isi exprima ingrijorarea fata de manifestarile de ura si intoleranta religioasa care s-au produs la Chisinau, la 13 decembrie. PLDM atentioneaza opinia publica asupra pericolului acestor manifestari si isi exprima convingerea ca acestea nu au nimic in comun cu starea de spirit din societate. Acel grup de preoti si enoriasi reprezinta o provocare izolata, organizata de forte ce doresc cu tot dinadinsul destabilizarea situatiei in R. Moldova. PLDM condamna profanarea obiectelor de cult si cheama reprezentantii cultelor din tara sa se abtina de la actiuni radicale.

Dorin Chirtoaca, PL: „Condamn acest act violent”

Crestinii sunt oameni toleranti si e de neinteles faptul cum au putut sa ajunga la astfel de masuri radicale impotriva unor concetateni de ai nostri. Am exprimat comunitatii evreiesti din RM regretele mele si ingrijorarea mea in legatura cu cele intamplate si condamn acest act violent, care afecteaza, intr-o anumita masura, sarbatorile de iarna atat pentru crestini, cat si pentru evrei. Cum ar trebui sa se procedeze atunci cu crestinii la Ierusalim, unde pe un kilometru patrat sunt toate religiile lumii?

Dumitru Diacov, PD: „Ce va crede lumea despre noi?”

Aceste evenimente ne creeaza o imagine proasta peste hotare. Am observat ca e un grup de oameni care si mai inainte s-au manifestat, avand apucaturi extremiste. Daca erau nemultumiti ca Menora urma sa fie instalata in centrul capitalei, puteau s-o spuna si poate se gasea o iesire din situatie.

PPR: „Incidentul are la baza interese politice”

Partidul Popular Republican regreta si e in deplin dezacord cu astfel de incidente, indiferent de cine si in ce scop le provoaca. PPR cere interzicerea prin lege a antrenarii Bisericii, ierarhilor si ai reprezentantilor clerului in scopuri politice, electorale si de propaganda. Consideram ca incidentul din 13 decembrie are la baza inclusiv interese politice, deoarece a fost precedat si de o declaratie a mitropolitului Moldovei, care tagaduia consfintirea de catre guvernul Filat drept sarbatoare ziua de 25 decembrie, Craciunul pentru crestinii ortodocsi de stil nou. MM a dovedit in repetate randuri supusenie si colaborationism cu fostul regim comunist. Prin noul conflict, pus la cale, in care s-au implicat secte extremiste din interiorul Mitropoliei, se incearca de a compromite intentiile actualului guvern de a incuraja o convietuire pasnica intre toti credinciosii din Moldova, ce reprezinta popoare si religii diferite. MM ar trebui sa sanctioneze canonic astfel de actiuni ce provoaca invrajbiri de ordin religios. Organele de drept au datoria se actioneze, si in asemenea cazuri, conform legii care prevede raspundere concreta pentru orice actiuni de acest gen.

Loading...


 

 

 

 

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
blog comments powered by Disqus

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 5 Iulie 2020, ora: 14:06

Cazul Gațcan și abuzurile nemaiîntâlnite ale guvernării, în atenția presei de la Bruxelles

Cazul Gațcan și abuzurile nemaiîntâlnite ale guvernării, în atenția presei de la Bruxelles

Cazul deputatul Ștefan Gațcan, sechestrat și impus de către deputații guvernării să renunțe la mandat, a făcut înconjurul lumii. Publicația „The Bruselles Times”, publică un amplu articol la acest subiect, în care accentuează cum în Republica Moldova sunt...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 2 Iulie 2020, ora: 14:48

Guvernarea recidivează și mai tare, dând de înțeles că și alți deputați ar putea repeta soarta lui Gațcan

Guvernarea recidivează și mai tare, dând de înțeles că și alți deputați ar putea repeta soarta lui Gațcan

 Cazul deputatului Ștefan Gațcan, sechestrat, amenințat și forțat să depună mandatul de deputat creează deja precedente periculoase. Secretarul general al Partidului Democrat, deputatul Alexandru Jizdan, fost ministru de Interne le-a cerut joi, în plenul Parlamentului și altor...

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 2 Iulie 2020, ora: 14:13

O clădire de trei etaje s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială din New York

O clădire de trei etaje s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială din New York

 O clădire de trei etaje s-a prăbuşit miercuri pe neaşteptate într-o zonă rezidenţială din cartierul Brooklyn (New York) din SUA, provocând un zgomot asurzitor şi un munte de moloz, fără ca autorităţile să fi raportat deocamdată victime, relatează EFE.

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 2 Iulie 2020, ora: 14:09

Cum stai cu BANII în luna iulie, în funcție de zodie

Cum stai cu BANII în luna iulie, în funcție de zodie

 Se știe că Jupiter este stăpânul norocului, în vreme ce Pluto este paznicul bogățiilor subpământene, asociat cu bunăstarea financiară. Scăpați din izolare, oamenii vor avea tendința să cheltuiască mai mult și să se bucure de vacanțe scumpe, iar astrele...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 2 Iulie 2020, ora: 14:09

exclusiv SCRISORI DIN BASARABIA /// Năvălirea bandelor semi-sălbatice de cazaci

SCRISORI DIN BASARABIA /// Năvălirea bandelor semi-sălbatice de cazaci

Încă sub ministeriul lui Miliutin s-au luat nişte dispoziţiuni privitoare la poporaţiunile semi-civile, semi-militare ale imperiului, adică la aşa-numiţii cazaci. 

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 2 Iulie 2020, ora: 14:07

Top 5 cele mai bune fructe de consumat pe timpul verii

Top 5 cele mai bune fructe de consumat pe timpul verii

 Căldurile ridicate specifice verii sunt o adevărată provocare pentru organismul nostru. Este foarte important să ne hidratăm corespunzător și să consumăm cât mai multe legume și mai ales fructe.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 2 Iulie 2020, ora: 14:01

INTERVIU Iurie Reniță: rusofilul Dodon se pregătește să impună scenariile hibride ale Rusiei! ȘANTAJUL, dosarele și gașca trădătorului Filip. O să fugă Dodon la Moscova, ca Ianukovici? Culisele crizei politice de la Chișinău

INTERVIU Iurie Reniță: rusofilul Dodon se pregătește să impună scenariile hibride ale Rusiei! ȘANTAJUL, dosarele și gașca trădătorului Filip. O să fugă Dodon la Moscova, ca Ianukovici? Culisele crizei politice de la Chișinău

Într-un amplu interviu acordat în exclusivitate pentru Podul.ro, deputatul Iurie Reniță (fost ambasador al Basarabiei la București) avertizează că rusofilul, socialistul și românofobul Igor Dodon se pregătește să pună în aplicare o serie de scenarii hibride...

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 2 Iulie 2020, ora: 12:34

VIDEO: Cum ne putem apăra de mușcătura de căpușă

VIDEO: Cum ne putem apăra de mușcătura de căpușă

Remediu pentru infecția provocată de mușcătura de căpușă. Încă din luna mai, vaccinul împotriva encefalitei de căpușă a fost adus la noi în țară. Vorbim de o boală infecțioasă care poate fi transmisă la oameni imediat, după o singură înțepătură. Boala...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 2 Iulie 2020, ora: 12:30

Democrații îl acuză pe Dodon de acutizarea crizei politice

Democrații îl acuză pe Dodon de acutizarea crizei politice

Democrații, partenerii de coaliție ai socialiștilor, îl acuză pe președintele Igor Dodon, liderul informal al PSRM că s-ar face vinovat de criza politică care s-a acutizat în ultimele zile. Întrebată la emisiunea „Politica” de la TV8 cine trebuie să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 2 Iulie 2020, ora: 11:58 de George Mărzencu

Portretele eroinelor care și-au pus viața în pericol în lupta cu torționarii sovietici

Portretele eroinelor care și-au pus viața în pericol în lupta cu torționarii sovietici Din editia print / Foto: Nadejda Isofie

Femeile din Rezistența armată antisovietică

( ) Citeşte tot articolul

Politică 2 Iulie 2020, ora: 11:03

Echipa PACE a lui Gheorghe Cavcaliuc se extinde. Campioni mondiali, avocați, profesori, oameni de afaceri și funcționari de stat au ADERAT la noul proiect politic

Echipa PACE a lui Gheorghe Cavcaliuc se extinde. Campioni mondiali, avocați, profesori, oameni de afaceri și funcționari de stat au ADERAT la noul proiect politic

Inițiativa de creare a Partidului Aducem Europa Acasă (PACE), condus de Gheorghe Cavcaliuc, care a fost lansată la mijlocul lunii iunie 2020, se bucură de tot mai mare succes în rândul cetățenilor R. Moldova. Zi de zi, numărul membrilor crește cu oameni de calitate,...

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 2 Iulie 2020, ora: 10:53

Rusia: Vladimir Putin rămâne președinte până în 2036

Rusia: Vladimir Putin rămâne președinte până în 2036

Cetăţenii ruşi au aprobat cu largă majoritate reforma constituţională supusă referendumului, permiţându-i astfel preşedintelui Vladimir Putin să candideze pentru încă două mandate şi să rămână şef al statului până în 2036, transmite Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 2 Iulie 2020, ora: 10:51

16 trucuri pentru bucătărie despre care cu siguranță nu știați

16 trucuri pentru bucătărie despre care cu siguranță nu știați

Numărul de trucuri pe care oamenii s-au gândit să le folosească în bucătărie de-a lungul anilor este uluitor. Dacă știți doar câteva secrete, nu numai că învăți să gătești ca un maestru, dar, de asemenea, împiedici produsele alimentare să se strice...

( ) Citeşte tot articolul

Externe 2 Iulie 2020, ora: 09:00

Ucraina protestează faţă de prezenţa unor eurodeputaţi francezi de extremă dreapta în Crimeea ocupată, invitaţi de Rusia ca observatori în referendumul constituţional

Ucraina protestează faţă de prezenţa unor eurodeputaţi francezi de extremă dreapta în Crimeea ocupată, invitaţi de Rusia ca observatori în referendumul constituţional

 Ministerul ucrainean de Externe cere Franţei să reacţioneze în mod oficial faţă de sosirea marţi în Crimeea anexată de Moscova a cinci eurodeputaţi francezi din cadrul Partidului Rassemblement National (RN, fostul FN, extremă dreapta), invitaţi de Rusia în...

( ) Citeşte tot articolul

UE / Nato 2 Iulie 2020, ora: 08:56

Merkel îşi începe preşedinţia UE cu un avertisment privind Brexitul

Merkel îşi începe preşedinţia UE cu un avertisment privind Brexitul

Germania îşi începe miercuri preşedinţia foarte aşteptată a Uniunii Europene (UE) printr-un avertisment al cancelarului Angela Merkel cu privire la Brexit şi la riscul real al unui ”no deal”, care ar fragiliza şi mai mult o economie europeană deja afectată de...

( ) Citeşte tot articolul

Social 2 Iulie 2020, ora: 08:47

Lipsa educaţiei ecologice

Lipsa educaţiei ecologice

Societatea modernă, prin modul în care și-a asigurat, în ultimii ani, rezervele de hrană, apă potabilă, petrol, lemn, a provocat o reală secătuire a resurselor, dar și degradarea mediului înconjurător. Terra suferă şi suferim și noi, oamenii, sau vom suferi implicit....

( ) Citeşte tot articolul

Criza 2 Iulie 2020, ora: 08:44

Moartea misterioasă a peste 350 de elefanți în doar două luni. „E un dezastru al conservării speciei”

Moartea misterioasă a peste 350 de elefanți în doar două luni. „E un dezastru al conservării speciei”

Peste 350 de elefanți au murit în ultimele două luni în Botswana, în ceea ce experții au numit „un dezastru al conservării speciilor”, relatază The Guardian.

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Local 2 Iulie 2020, ora: 08:36

METEO, 2 iulie. Urmează zile de foc în Moldova. Cod Galben de caniculă și temperaturi ridicate

METEO, 2 iulie. Urmează zile de foc în Moldova. Cod Galben de caniculă și temperaturi ridicate

 Meteorologii au instituit un nou Cod Galben de caniculă pentru 2-6 iulie. Pe arii extinse se prevăd temperaturi maxime ale aerului cuprinse între +33 și +35 de grade Celsius.

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 2 Iulie 2020, ora: 08:22

Ochi umflați. 4 cauze pentru care ai pungi sub ochi. Află ce remedii poți utiliza

Ochi umflați. 4 cauze pentru care ai pungi sub ochi. Află ce remedii poți utiliza

 Multi oameni sunt preocupati de modul in care ar putea scapa de pungile de sub ochi. Femeile, in special, cheltuie bani si timp pentru a putea ascunde aceste „imperfectiuni”, fara sa se intrebe cum de le-au capatat. Pentru ca exista intotdeauna o cauza a pungilor de sub ochi si,...

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 2 Iulie 2020, ora: 08:11

Horoscopul zilei de azi, JOI 2 IULIE 2020. Gata de aventură?

Horoscopul zilei de azi, JOI 2 IULIE 2020. Gata de aventură?

Saturn s-a intors in Capricorn, oameni buni! Mai castigam putin timp. Perioada 22 martie – 1 iulie te-a pus in fata unei noi lumi, una pe care inca o construim. In aceasta perioada Saturn a intrat putin in Varsator, cat sa-ti atraga atentia. Acum, mesajul este clar. A venit acasa, in...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 1 Iulie 2020, ora: 13:08

Guvernarea critică „transfugii” dar a practicat și ea la greu „prostituția politică”

Guvernarea critică „transfugii” dar a practicat și ea la greu „prostituția politică”

Traseismul politic, despre care este în vogă să se vorbească acum, fiind prezentat ca un fenomen prezent doar în ultimii ani exclusiv în politica moldovenească este, de fapt prezent începând cu primele parlamente de după independență. În plus, nu este...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)