Timpul Local

Vântul a făcut prăpăd în centrul şi sudul Moldovei!

Deşi echipele de intervenţie lucrează pentru a lichida consecinţele, ieri mai continuau să se afle în beznă peste 220 de localităţi din întreaga ţară. Potrivit „Union Fenosa”, peste 47 mii de consumatori din centrul şi sudul ţării continuă să fie fără curent, cele mai afectate fiind raioanele Străşeni, Orhei, Ialoveni şi Hânceşti.

Numai în capitală vântul a doborât peste 120 de copaci care au căzut pe străzi, peste case şi stâlpi de înaltă tensiune, în curţile câtorva şcoli şi grădiniţe, avariind uşor câteva zeci de case, patru maşini, dintre care trei automobile şi un maxi-taxi cu pasageri la bord, şi două linii de troleibuz din sectorul Botanica.

Potrivit lui Eliferie Haruţa, şeful întreprinderii municipale „Spaţii Verzi”, pentru lichidarea consecinţelor ieri la Chişinău erau antrenaţi peste 100 de muncitori, şase tractoare, zece maşini şi două basculante. „Peste 120 de copaci au fost doborâţi de vânt, din care jumătate au căzut în noaptea de sâmbătă spre duminică. Toate străzile au fost deblocate la scurt timp. Sunt case avariate, însă pagubele nu sunt semnificative”, a declarat pentru TIMPUL şeful întreprinderii municipale „Spaţii Verzi”. 

De furia vântului nu au scăpat nici panourile publicitare, unul dintre care a căzut pe liniile electrice de pe bulevardul Grigore Vieru, blocând traficul rutier. De asemenea, vântul a rupt o bucată de balustradă de la podul de pe strada Mihai Viteazul. Nimeni nu a fost rănit. 
Potrivit lui Ilie Boian, directorul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, începând cu astăzi, viteza vântului va scădea până la 5-10 m/s şi nu va mai prezenta niciun pericol. Pe parcursul săptămânii vântul va fi moderat, temperaturile vor scădea continuu până la -8, -13 grade noaptea şi -2, -7 ziua, fără precipitaţii. Începând cu joi, vremea se va încălzi uşor, izolat vor cădea precipitaţii slabe sub formă de ninsoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *