Actualitate

Vântul puternic de aseară a doborât arbori și a lăsat localități fără energie electrică

Vicedirectorul Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi, Galina Leahu, a menţionat că în capitală au fost înregistrate în jur de 10 cazuri în care vântul a doborât copaci sau ramuri mai mari. Un copac s-a prăbuşit în Grădina Publică „Ştefan cel Mare”, altul pe Aleea Gării, restul pe alte străzi din sectoare. Potrivit vicedirectorului, persoane rănite şi pagube semnificative nu au fost înregistrate.

Ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Liliana Puşcaşu, a declarat pentru IPN că intervenţia salvatorilor a fost solicitată pe traseul care duce spre raionul Străşeni, unde un copac a căzut pe carosabil, blocând circulaţia. La fel, serviciul 901 a fost apelat pentru a interveni la pomparea apei dintr-o gospodărie din Ungheni.

De asemenea, salvatorii au intervenit pentru a înlătură o tablă metalică de pe acoperişul unui bloc locativ din strada Pandurilor din capitală, care risca să se prăbuşească. Vântul puternic a lăsat fără curent 11 localităţi din raioanele Ungheni şi Străşeni. Echipele de intervenţie din teritoriu au reuşit să remedieze situaţia, spre dimineaţă toate localităţile fiind reconectate la energia electrică. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *