CSI / Rusia

Vânzările de antidepresive au crescut în Rusia. Unul dintre cele mai populare lipsește din farmacii

În primele nouă luni ale acestui an, vânzările de antidepresive din Rusia au crescut cu 70% față de aceeași perioadă din 2021. Zoloft, unul dintre cele mai populare antidepresive, lipsește din farmacii, relatează publicația economică Kommersant și Hotnews.

Astfel, în perioada ianuarie-septembrie, rușii au cumpărat 8,4 milioane de cutii de antidepresive, cu 48% mai mult decât în anul precedent.

Cheltuielile pentru sedative au crescut cu 56%. Producția de antidepresive a crescut cu 24% în nouă luni, iar cea de sedative cu 21%.

Potrivit Fundației pentru Opinie Publică, anxietatea rușilor a crescut brusc din 18 septembrie, cu trei zile înainte ca Vladimir Putin să anunțe mobilizarea parțială.

Anxietatea a atins cote maxime în săptămâna 2-9 octombrie, notează publicația rusă.

Cel mai popular antidepresiv lipsește din farmacii

Antidepresivul Zoloft nu a mai ajuns în farmaciile din Rusia din cauza unor probleme tehnice în timpul producției sale, a anunțat compania Viatris, fără să precizeze când vor fi reluate livrările de medicamente, potrivit RIA Novosti.

„Din cauza unor probleme tehnice la unitatea de producție a unui producător terț al produsului finit, livrările de Zoloft (sertralină) sub formă de comprimate filmate în doză de 100 mg în comprimate de 28 și 50 mg în Federația Rusă au fost suspendate temporar”, a precizat compania într-un comunicat.

De asemenea, serviciul de presă al Viatris a subliniat că întreruperea temporară a livrării nu a avut nicio legătură cu calitatea, siguranța și eficacitatea medicamentului.

Zoloft este unul dintre cele mai populare trei antidepresive din Rusia datorită numărului minim de efecte secundare, relatează sursele citate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *