Actualitate

Vasile Năstase cere ca CNA să pornească un DOSAR PENAL pe numele lui Marian Lupu după publicarea investigației RISE

Deputatul Platformei DA Vasile Năstase a expediat o adresare către Centrul Național Anticorupție și îi cere instituției să pornească urmărirea penală față de actualul președinte al Curții de Conturi, Marian Lupu. La originea adresării este o investigație jurnalistică realizată de rise.md, conform căreia o firmă-căpușă controlată de oligarhul Vlad Plahotniuc a plătit studiile unor copii de politicieni moldoveni la universități de prestigiu din străinătate, printre care și studiile fiicei lui Marian Lupu.

Năstase îi cere CNA-ului să „investigheze faptele descrise în materialul jurnalistic, să ancheteze toate circumstanțelor și tragerea la răspundere a celor implicați în actul de corupție”.

De asemenea, deputatul îi cere președintelui Curții de Conturi să-și dea demisia.

„Nicio zi fără dezvăluiri! Jurnaliștii de la RISE l-au identificat pe Gicul lui Marian Lupu. Am trimis Centrului Național Anticorupție interpelarea de mai jos pentru a porni un dosar penal și a stabili cine și în ce măsură a participat la aceste acte oribile de corupție. Domnule Lupu, dați-vă demisia!”, a menționat Năstase pe o rețea de socializare.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *