Sport

Vasile Revencu a rămas preşedinte al Federaţiei Moldoveneşti de Rugby

Evenimentul a fost precedat de un conflict de proporţii care a scindat nu doar echipa de antrenori din rugbyul autohton, ci şi armata de zeci de jucători, inclusiv componenţii selecţionatelor naţionale de seniori, tineret şi juniori.

După cum a relatat TIMPUL săptămâna trecută, un grup de contestatari ai actualei conduceri ai FMR, în frunte cu antrenorul formaţiei UTM, Tudor Procopie, au invocat mai multe nereguli în desfăşurarea adunării de vineri, motivând că nu sunt primiţi sau reprimiţi (după ce fuseseră excluşi) în lista membrilor FMR. Chiar şi fără a avea statut de membri ai federaţiei, contestatarii au fost prezenţi la Adunarea Generală, însă vocea lor nu a fost auzită. Delegaţii înregistraţi la eveniment au decis să-i acorde vot de încredere ex-preşedintelui Vasile Revencu şi pentru următorii patru ani. Pentru acest fapt au votat unanim 69 membri ai FMR.

Singurul contracandidat al lui Vasile Revencu, aprobat de adunare, arbitrul Vasile Tăbârţă, nu a acumulat nici un vot, iar lui Zaraf Tihon nu i s-a permis să candideze, din cauza că nu este membru al federaţiei. În momentul votării pentru alegerea preşedintelui FMR, grupul de contestatari au părăsit indignaţi sala în care avea loc şedinţa. De remarcat că, în noua componenţă a biroului FMR, a fost ales şi Boris Iacob, primul preşedinte al federaţiei de rugby.

După Adunarea Generală a FMR, antrenorul Tudor Procopie a declarat că va contesta corectitudinea alegerii preşedintelui federaţiei moldoveneşti de rugby în instanţa de judecată. În cazul dacă aceasta din urmă va respinge contestaţia, Procopie îşi rezervă dreptul de a crea o nouă structură rugbystică în RM.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *