ROMÂNIA

Veaceslav Ioniță: România subvenționează prețul la energia electrică din R. Moldova cu 7 milioane euro lunar

Deficitul de curent electric al Republicii Moldova este acoperit de România în baza unor contracte de avarie. Potrivit analistului economic Veaceslav Ioniță, suportul oferit de Guvernul României prin subvenționarea prețului la energie electrică se ridică la 7 milioane Euro lunar și va constitui cel puțin 35 milioane Euro pentru următoarele 5 luni.

Guvernul României în mod prioritar a decis în timp record de 24 de ore să ofere Moldovei cel puțin 70 milioane kWh de energie electrică la preț plafonat, diferența fiind acoperită de Guvernul României.

„Acest suport imediat și necondiționat al României acoperă breșa creată de imposibilitatea importurilor din Ucraina și acoperă 25-30% din importurile noastre din această perioada. Trebuie să menționăm că Moldova beneficiază de energie electrică din România la preț subvenționat, mult mai mic decât prețul de piață. Suportul oferit de Guvernul României prin subvenționarea prețului la energie electrică se ridică la 7 milioane Euro lunar și va constitui cel puțin 35 milioane Euro pentru următoarele 5 luni. Este un suport financiar direct, care trebuie privind ca un ajutor din partea Guvernului României oferit cetățenilor Moldovei”, a spus economistul.

Potrivit lui Veaceslav Ioniță, în prezent România precaută posibilitatea de a majora suportul pentru Moldova cu 60%, cea ce ne va permite să acoperim 40% din necesarul de energie importată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


comentarii

  1. România a salvat RM și în timpul crizei energetice din anii 90. De ce a fost uitat acest fapt… Cât a alocat atunci Bucurestiul pt a ieși din întuneric ..

  2. Uăi molotoivanul îi frati cu românul dar numai șî numai dacî acesta din urmî îi dă permanent di pomanî. Dacă cumva nu mai poate, nu mai vrea sau apare ceva ce diminuează pomana constantă către „stataliștii” respublicii neutrino-independente RâMa atuci aceștia îndată se înfoaie și își aduc aminte că încă înainte de Ștefan cel Mare ei erau „frati” cu rusu. O atitudine constant curvită, fără pic de caracter, demnitate umană și onoare asta este acum respublica molotova a „fraților” molotoivani. Mi-e o silă imensă față de ceea ce se cheamă acum „națiunea civică moldovenească”. Niște curve bolșevico-moscălești vopsite în proeuropeni ce nu-și cunosc și recunosc istoria, trecutul, srămoșii dar iau ca pelicanul de-a gata „teorii” create în laboratoarele rusești împotriva României. E o vorbă înțeleaptă care spune că „pe cine nu lași să moară nu te lasă să trăiești”. Sper să nu trăim pe viu adevărul acestor vorbe în relația cu „statul” „fraților moldoveni”. Deocamdată tot băgăm bani în curul lor, criza e deja pe prag și noi habar nu avem ce sperăm să obținem de la „frații stataliști”. Cu siguranță nici măcar un simplu mulțumesc nu vom obține, cu toate că pentru doar o vorbă bună nu se justifică cheltuirea constantă (și inutilă) a banului public românesc în RâMa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *