Social

Verișorul lui Alexandr Stoianoglo luat la ochi de ANI

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a dispus inițierea controlului privind respectarea regimului juridic al declarării averilor și a intereselor personale în privința șefului Direcției Generale Tineret și Sport din cadrul UTA Găgăuzia, Serghei Stoianoglo, care este și verișorul fostului procuror general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Drept motiv pentru inițierea controlului a servit o sesizare depusă acum o lună la ANI, scrie Deschide.md.

Astfel, potrivit Autorității, Serghei Stoianoglo ar fi încălcat regimul juridic al declarării averii și a intereselor personale prin neincluderea în declarațiile de avere și interese personale a calității de administrator și fondator a mai multe societăți comerciale, dar și nu a indicat automobilul pe care îl posedă.

„Analizând informațiile din sesizare, datele generate de către sistemele informaționale, coroborându-le cu normele de drept material enunțate supra, în raport cu cazul sesizat, se constată bănuiala rezonabilă de încălcare a regimului juridc al declarării averilor și intereselor personale din partea dlui Stoianoglo Serghei”, susțin reprezentanții instituției.

Serghei Stoianoglo are 57 de ani și deține funcția de șef al Direcției Generale Tineret și Sport din cadrul UTA Găgăuzia din anul 2017. În februarie 2021, acesta a fost ales și în calitate de membru al Consiliului Electoral Central al Găgăuziei, fiind delegat de Comitetul executiv (guvern local).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *